18.09.2024.

15:33

Foto: Shutterstock/wikipedia

Sport

Sramoćenje Dinama pomoglo Zvezdi! Izašle nove prognoze za plasman u nokaut fazu Lige šampiona! (FOTO)

 Minhenski gigant potpuno je demolirao hrvatskog šampiona, nanoseći im najteži evropski poraz ikada – 9:2.

Iako je Dinamo u jednom trenutku uspeo da smanji prednost Bajerna na 3:2, nemački klub je u drugom poluvremenu "dodao gas" i u rekordnom tempu savladao nemoćnog protivnika. Ovaj težak poraz uticao je i na projekcije šansi za dalji plasman u Ligi šampiona.

Pre meča, Dinamo je imao 35% šansi za osvajanje jednog od prva četiri mesta u grupi, ali je nakon katastrofe protiv Bajerna taj procenat pao na 27%, dok su šanse za prolazak u osminu finala smanjene na svega 2%. Klub je pao sa 31. na 34. poziciju u projekcijama, koje se temelje na 10.000 simulacija.

Zanimljivo je da je ovaj rezultat uticao i na Crvenu zvezdu, koja je automatski skočila za tri pozicije, uprkos tome što još nije odigrala svoj prvi meč. Srpski šampion sada zauzima 32. mesto, sa tri odsto većim šansama za prolazak u nokaut fazu. Ispod Zvezde su sada Šahtjor i Jang Bojs, dok poslednje mesto i dalje drži Slovan iz Bratislave.

Crvena zvezda će svoj prvi meč u Ligi šampiona ove sezone igrati u četvrtak, na stadionu "Rajko Mitić" protiv Benfike, koja je takođe napredovala u projekcijama, zauzevši 22. mesto.

Uzbuđenja u Ligi šampiona tek su počela, a navijači Zvezde se nadaju da će njihov tim iskoristiti povoljne okolnosti za dalji napredak.