18.09.2024.

22:05

Foto: Informer

Sport

ZVEZDA - TIM ZA BENFIKU: Glazer brani "Marakanu", najveća dilema u napadu!

Spremna je "Marakana" za prvi meč u novom formatu Lige šampiona, nema sumnje da je i četa Vladana Milojevića našpanovana na pravi način za duel protiv Benfike. Crvena zvezda će u četvrtak od 18:45 na stadionu u Ljutice Bogdana dočekati "orlove", a ono što navijače srpskog šampiona najviše zanima je sastav za sutrašnji duel. 

Crveno-beli su u finišu prelaznog roka uspeli da angažuju tri velika pojačanja u liku - Nemanje Radonjića, Radeta Krunića i Silasa, a očekuje se da bar dvojica dobiju mesto u startnoj postavi. No, krenimo od početka...

Informer

 

Omri Glazer je tokom vikenda zabeležio prve minute u novoj sezoni protiv Napretka. Izraelca je mučila povreda od starta priprema zbog čega ga nije bilo sve do subote, dobra vest za sve na "Marakani" je da je visoki čuvar mreže spreman za duel sa Benfikom i očekuje se da on zauzme mesto među stativama. 

Poslednja linija će pretrpeti najviše promena u odnosu na prethodni meč protiv Napretka. Po bokovima će, kao i pre četiri dana, delovati Ognjen Mimović i Jong Vu Seol, ali će štoperski tandem biti drugačiji. Miljenik "delija" i jedan od heroja pobede nad Bode Glimtom - Naser Điga, biće u srcu Zvezdine odbrane, a uz njega će delovati kapiten Uroš Spajić. 

Konce veznog reda Milojević će, verovatno, prepustiti Timi Maks Elšniku i Radetu Kruniću. Reprezentativac Bosne i Hercegovine na "Marakanu" je stigao tek nekoliko dana pred meč sa Napretkom, ali je odmah dobio mesto u startnoj postavi i vrlo brzo pokazao da će biti ogromno pojačanje. Bilo bi čudo ukoliko Dalsio dobije prednost u odnosu na Krunića. 

Informer

 

Kada govorimo o Elšniku, Slovenac se vrlo brzo adaptirao na crveno-beli dres, a odlaskom Im Beom Hvanga, očekuje se da dobije nešto više ofanzivnih zadataka, odnosno, slobodu da sa sredine kreira nalete Crvene zvezde. 

Najviše mesta za manvar Vladan Milojević će imati u navali, ali deluje da su mesta trojci iza ofanzivca zagarantovana. Silas će pokrivati desni bok, Piter Olanjinka levi, dok će ulogu "desetke" dobiti Mirko Ivanić. Najveću dilemu će stručni štab Crvene zvezde imati u izboru napadača budući da su i Bruno Duarte i Šerif Ndijaje u sjajnoj formi od starta sezone. 

Ipak, sve su prilike da će prednost dobiti Brazilac koji se nalazi u nešto boljem golgeterskom ritmu, a da će Šerif biti važan adut sa klupe u nastavku meča. Ista uloga sleduje Felisija Milsona, Luku Ilića, Vanju Drkušića i Nemanju Radonjića. 

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mimović, Spajić, Điga, Seol - Elšnik, Krunić - Olanjinka, Ivanić, Silas - Duarte.