19.09.2024.

11:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Želimo da obradujemo navijače! Mimović: Dobro smo analizirali protivnika

Defanzivac tima sa "Marakane" tvrdi da je cilj da navijači budu ponosni i da svaka šansa na duelu s portugalskim timom mora da se iskoristi.

- Verujem da možemo da pružimo dobru partiju protiv Benfike. Znamo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, sa odličnim pojedincima. Potrudićemo se da iskoristimo naše šanse, kojih će sigurno biti i da obradujemo navijače koji će ispuniti tribine Marakane - kaže Mimović za B92.

Informer

Dalje ističe da su stručni štab i igrači dobro pročili rivala.

- Dobro smo analizirali protivnika. Najbitnije je da ispoštujemo sve zahteve stručnog štaba i da na pravi način otvorimo utakmicu. Sigurno da će saigračima koji su igrali u portugalskoj ligi značiti stečeno iskustvo i poznavanje njihovog stila fudbala - objašnjava Mimović.

Utakmica protiv Benfike će ujedno biti i njegova prva u Ligi šampionam, ipak Mimović tvrdi da je to za njega meč ko i svaki drugi.

- Pripremaću se isto kao i za svaki drugi meč. Uzbuđen sam i jedva čekam da počne. Radujem se Ligi šampiona, pogotovo novom formatu, biće izuzetno zanimljivo, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo plasman u narednu fazu takmičenja - rekao je on.

Mimo klupski obaveza, njegov cilj je jasna, a to je debi za A reprezentaciju Srbije.

- Voleo bih da upišem nastup i za A tim Srbije. Uvek je čast i zadovoljstvo igrati za svoju državu. Naravno da bih voleo da dobijem poziv i da branim boje Srbije na najvišem nivou - zaključio je Mimović.