19.09.2024.

14:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Mrkela uoči Lige šampiona! Zvezda je spremna za iskorak, verujem u pobedu protiv Benfike!

Gostujući  u emisiji "Jutro" na TV Prva, Mrkela je izneo svoja očekivanja, ističući da je Zvezda u vrhu evropskog fudbala i da je cilj napraviti iskorak u najelitnijem takmičenju.

- Imamo velika očekivanja. Želeli smo Ligu šampiona i sada učestvujemo u novom formatu. Među 36 najboljih smo u Evropi i ponosni smo na tu činjenicu - istakao je Mrkela, dodajući da je novi sistem takmičenja sa više utakmica uzbudljiv izazov za klub.

Informer

Mitar Mrkela

Crvena zvezda ove godine igra osam mečeva protiv osam različitih protivnika, a prvi na redu je portugalski velikan, Benfika. Mrkela veruje da je tim spreman za pobedu i da je ova generacija igrača najjača u poslednjih 20 do 30 godina.

- Napravili smo tim koji je sposoban za kontinuitet u velikim takmičenjima. Verujem u igrače i stručni štab, i očekujem pobedu večeras - rekao je Mrkela, podsećajući na legendarni meč iz 1984. godine kada je Zvezda na "Marakani" savladala Benfiku sa 3:2.

Mrkela se prisetio te utakmice, napominjući da bi voleo da se rezultat ponovi, ali bez drame kao tada kada je Benfika vodila 2:0 pre nego što je Zvezda preokrenula.

Za kraj, sportski direktor Crvene zvezde pozvao je navijače da ispune stadion i podrže ekipu u ovoj velikoj evropskoj noći.

- Marakana će biti puna, ostalo je još par hiljada karata. Pozivam navijače da dođu i pruže podršku našem timu - zaključio je Mrkela.