19.09.2024.

14:59

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Benfika dobila bitku, ali ne i rat! Zvezdini klinci poraženi na startu omladinske Lige šampiona! (FOTO)

Dobro otvaranje susreta su imali gosti iz Portugala, koji su bukvalno u prvih par minuta uspeli čak dva puta da zaprete golu Draškića.

Odličnu akciju je imala Zvezda u petom minutu kada je posle sjajnih poteza Jovana Šljivića prečk glavom pogodio Đurić, ali pogotka nažalost nije bilo.

Informer

omladinci FK Crvena zvezda

U 13. minutu je pukla odbrana "crveno-beli", pošto je nakon greške do gola uspeo da stigne Varela, koga je uspeo da uposli Tomea.

Do kraja poluvremena Benfika je zadavala ozbiljne glavobolje četi Nenada Milijaša pogotovo po krilima, gde gotovo nikako nisu uspevali da ih zaustave, ali na svu sreću nije bilo više golova do odlaska na pauzu.

Informer

omladinci FK Crvena zvezda

Ipak, start drugog dela igre nije prošao najbolje za Zvezdu, pošto su Portugalci opet preko Varele uspeli da dupliraju prednost, a asistent je ovoga puta bio Santoš.

To nije značilo da će se srpska ekipa predati. Nakon jedne ubačene lopte i opšteg karambola u kaznenom prostoru Benfike loptu u mrežu uspeva da smesti Maksimović.

Informer

omladinci FK Crvena zvezda

Zvezda je mogla da unese totalno neizvesnost u meč u 73. minutu. Voitinovičijus, golman "orlova", je napravio kardinalnu grešku, ali Kostov to nije uspeo da iskoristi i donese izjednačenje.

Draškić je još jednom bio heroj na golu "crveno-belih". Mladi golman Zvezde je uspeo da skine dva zicera u istom napadu i tako ostavi rezultat od 2:1 na snazi i u 80. minutu.

Do kraja meča je Zvezda pokušavala da stigne do izjednačenja, ali nažalost u tome nije uspela.

Ovaj susret je u ujedno bio uvertira za susret Crvene zvezde i Benfike u Ligi šampiona, koji je na programu večeras od 18.45.