20.09.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Elšnik nezadovoljan: Nadam se da neću ostati levi bek!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sinoć na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu od Benfike rezultatom 2:1 (2:0) u meču prvog kola Lige šampiona. Jedini strelac za Crvenu zvezdu bio je Felisio Milson u 86. minutu. Golove za Benfiku postigli su Kerem Akturkoglu u devetom i Orkun Kokču u 29. minutu.

Srpski šampion je bojažljivo ušao u meč što je rezultiralo ranim vođstvom Benfike, a stvari po crveno-bele su postale još gore kada je zbog povrede van igre morao Ognjen Mimović. Nateralo je to Milojevića da rotira, a usled nedostatka boljih rešenja - Timi Maks Elšnik, do kraja utakmice pokrivao je poziciju levog beka. 

- Nisam očekivao tako nešto, ali desila se povreda Mimovića. Nadam se da je sve u redu sa njim. Fudbal ne sme da te iznenadi. Na poluvremenu su me pitali da li ja mogu da odigram levog beka, zbog toga što sam levonog. Pristao sam, zato što uvek želim da pomognem ekipi na bilo koji način. Nadam se da neću ostati u budućnosti na toj poziciji - rekao je Elšnik. 

Informer

 

Objasnio je potom Slovenac i uzroke poraza od Benfike. 

- Ispustili smo sve u prvih 25 minuta. Nije bilo koncentracije, fokusa, grešili smo kod nekih laganih pasova, poklanjali loptu u opasnim zonama. Benfika je toliko kvalitetna da ume to da kazni. Kad gubite 0:2 kod kuće, onda i atmosfera padne. Dobro smo izašli u drugom poluvremenu i pokazali kvalitet. Oni su se malo više zatvorili i čekali šansu iz kontre. Nadali smo se još jednom golu, ali lopta nije htela da uđe. Ostaje utisak da smo mogli više, ali sami smo krivi - podvukao je slovenački reprezentativac.