20.09.2024.

07:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda u odličnoj poziciji nakon poraza? "Crveno-beli" prvi ispod crte u novom formatu LŠ, evo i zbog čega!

Ipak, poraz od Benfike (1:2) na domaćem terenu ostavlja crveno-bele u igri za nokaut fazu, s obzirom na novi format takmičenja koji donosi više prilika za prolazak dalje.

U prvom kolu, Zvezda se suočila sa portugalskim velikanom, i uprkos porazu, igrači sa Marakane mogu biti zadovoljni minimalnim rezultatom, koji im daje šansu da se kroz naredne mečeve vrate iznad crte za baraž.

Informer

FK Crvena zvezda

Novi format Lige šampiona podrazumeva jedinstvenu tabelu svih 36 timova, od kojih će 24 izboriti nokaut fazu, pa se svaki gol i bod broje.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 25. poziciji, odmah ispod crte za baraž, ali zahvaljujući povoljnoj gol-razlici, klub iz Ljutice Bogdana može da se nada prolasku dalje. Zvezda je među ekipama koje su minimalno izgubile, ali je jedina igrala na domaćem terenu, što joj stvara dodatni pritisak.

Na vrhu tabele dominira minhenski Bajern, koji je sa ubedljivih 9:2 pregazio Dinamo Zagreb, dok su Seltik i Bajer Leverkuzen takođe upisali ubedljive pobede nad svojim rivalima, Slovakom iz Bratislave (5:1) i Fejenordom (4:0). Na dnu tabele su timovi koji su pretrpeli najteže poraze, ali Zvezda, uprkos minimalnom neuspehu, ostaje konkurentna u trci za evropsku slavu.

Uz preostale utakmice i bolje rezultate na gostovanjima, Zvezda ima šansu da se vrati u igru i obezbedi prolazak u nokaut fazu. Druga šansa je tu, ali crveno-beli moraju iskoristiti svaki trenutak na terenu!