20.09.2024.

10:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Pogubljeni Silas napravio pometnju! Sudija prekinuo meč, svi su ostali u čudu

Crvena zvezda izgubila je 2:1 od Benfike na startu Lige šampiona. Portugalski tim vodio je posle prvog poluvremena 2:0, a Zvezda je u finišu zahvaljujući pogotku rezerviste Felisija Milsona došla do, ispostaviće se, utešnog gola. Iako je srpski šampion do kraja meča pokušavao da ugrozi golmana Anatolija Trubina, rezultat je ostao 2:1, pa je Benfika odnela pobedu iz Beograda.

Navijači Zvezde sigurno su više očekivali od pojedinih igrača, a možda i najviše razočarao je novajlija iz Štutgarta Silas Katompa Mvumpa. Reč je o reprezentativcu Demokratske Republike Kongo, koji u Zvezdi igra kao pozajmljeni igrač pomenutog nemačkog tima.

Tokom meča je često petljao, a očigledno je bilo da je u utakmicu ušao potpuno dekoncentrisan. Neko bi rekao i pogubljen. O tome najbolje svedoči situacija iz 71. minuta. Trener Zvezde Vladan Milojević pripremio je dvostruku izmenu i na teren je umesto Bruna Duartea i Pitera Olanjinke poslao Šerifa Ndijajea i Felisija Milsona.

Informer

U tom trenutku Silas je išetao sa terena i otišao do klupe Benfike, gde je ćaskao sa rezervistima. Sudija Majkl Oliver nakratko je prekinuo utakmicu dok nije utvrdio koji tačno igrač je izašao iz igre, pošto mu se u prvi mah učinilo da je to uradio Silas, a nije trebalo. Prekid je trajao oko minut i po, koliko je trajala i komunikacija Olivera sa VAR sobom. Sa klupe Zvezde engleskom sudiji su objasnili da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je Silas sa terena izašao ne zato što je zamenjen, već iz sebi znanog razloga.

Oliver mu je sugerisao da se vrati u igru, a ova scena je ujedno i nasmejala i razbesnela mnoge navijače Zvezde, koji ne mogu da se načude da skupo plaćeni fudbaler tako sebi nešto dozvoljava tokom susreta.

Mali ispad nakon susreta imao je i Dalsio Gomeš, još jedan rezervista, koji je posle poraza svog tima, verovali ili ne, žalio zbog toga što nije razmenio dres sa svojim prijateljem Renatom Sančezom.