20.09.2024.

19:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda bez navijača u Milanu?! Italijanska policija zabranjuje ulazak "delijama"

Zvanična odluka o ovome još nije doneta, ali kako saznaje "Sport klub" velike su šanse da se "delijama" uskrati kupovina ulaznica za pomenutu utakmicu na stadionu "Đuzepe Meaca". Bez obzira na konačno odluku, ne očekuje da će srpskim državljanima biti zabranjen ulazak u Italiju tih dana. 

Policija na Apeninima o ovakvoj odluci navodno razmišlja zbog incidenata u prošlosti između pristalica Zvezde i Rome. Bezbednosna procena italijanskih vlasti sugeriše da bi moglo doći do sukoba između "delija" i pristalica Rome, zbog čega je neophodno sprečiti njihov susret na ulicama Milana i drugih italijanskih gradova.

Podsetimo, sukobi između "delija" i pristalica "vučice" traju već duže vreme. Sve je počelo 5. februara prošle godine kada su Zvezdini navijači u Rimu napali pristalice Rome i oduzeli im nekoliko zastave poznate navijačke grupe "Fedajn". Nedugo potom usledio je novi incident, a "delije" su ponovo zaplenile još jednu zastavu pomenute Romine frakcije. Sukobi su se nastavili i krajem prošle godine, kada su Romini navijači napali pristalice crveno-belih koji su doputovali u Bolonju na košarkašku utakmicu sa Virtusom u okviru Evrolige.