21.09.2024.

11:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bonusi i drugi bek! Milojević ima ozbiljne probleme pred derbi, Zvezda ima dve opcije!

Pre svega par dana činilo se da je izvesna postava koju će Vladan Milojević izvesti na megdan "crno-belim", ali je povreda Ognjena Mimovića na susretu sa Portugalcima sve poremetila.

Informer

Starsportphoto

Ognjen Mimović

Ključno pitanje za šampiona Srbije jeste na koji način rešiti taj problem s obzirom na pravilo od minimalno dva bonus igrača, fudbalera rođenih posle 1. januara 2002. godine.

Mimović je upravo bio jedan od "zakucanih" za 174. večiti derbi uz Nasera Đirug, ali sada se stvari dodatno komplikuju za "crveno-bele".

Naime, Milojević je već pokušao sa Elšnikom na levom beku protiv Benfike i možemo reći da se Slovenac snašao, ali opet to nikako nije trajno rešenje.

Milan Rodić je povređen, što je naglasio i sam šef stručnog štaba kluba iza Ljutice Bogdana, tako da sada treba smisliti novu strategiju.

Informer

Milan Rodić

Već sada možemo da pretpostavimo da će na golu biti Omri Glazer, dok će štoperski tandem ispred njega činiti Uroš Spajić i Naser Điga, a jedan od bekova će definitivno biti Jung Vu Seol.

Trenutno najlogičnija opcija je definitivno ruski fudbaler Jegor Prucev, koji inače igra krilo po levoj strani, ali bi to od njega zahtevalo da se povuče nazad, a Seol da pređe na desnu stranu u tom slučaju.

Još jedna varijanta jeste da Zvezda izađe sa tri štopera, Đigom, Spajićem i Lekovićem, te da Olajinka ili Milson sa jedne, odnosno Seol sa druge strane igraju neku vrstu krilnih bekova.

Problem sa ovom postavkom jeste što Zvezda to nije baš previše uvežbavala, te je prilično riskantno na taj način eksperimentisati u večitom derbiju.

Informer

FK Crvena zvezda

Što se tiče veznog reda jasno je da će Elšnik i Krunić činiti tandem zadnjih veznih, dok će ispred njih biti Mirko Ivanić. Po krilima bi mogli da igraju Silas desno i Olajinka ili Milson levo, dok bi najistureniji mogao da bude ili Bruno Duarte ili Šerif Ndijaje.

Zbog toga mi ćemo ovde predstaviti dve varijante postave Crvene zvezde, prva je ona koja je manje izvesna, to jest da će Prucev zaigrati na boku, a sve ostalo će ostati isto,

Glazer - Seol, Điga, Spajić, Prucev - Krunić, Elšnik, Ivanić - Silas, Olajinka, Ndijaje

Druga varijanta podrazumeva dosta fluidniju Zvezdu sa dva napadača i bočnim veznjacima odnosno krilnim bekovima.

Glazer - Điga, Spajić, Leković - Seol Krunić, Elšnik, Ivanić, Olajinka - Silas, Duarte

Pred Milojevićem su ozbiljni problemi, koje će morati da reši u narednih par dana, jer vremena do derbija je sve manje.