22.09.2024.

11:31

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Zvezda kreće u odbranu ABA trona! Prva prepreka ambiciozni projekat - Dubai

Prva prepreka Crvenoj zvezdi biće ambiciozni projekat, novoformirani tim Dubai. Utisak je da Crvena zvezda neće imati nimalo lak zadatak, pošto gostuje timu koji je ovog leta doveo nekoliko zaista fantastičnih igrača. Pre svega, nekadašnje košarkaše Partizana Davisa Bertansa i Danila Anđušića.

Biće to meč odigran maltene u NBA uslovima. Dvorana "Coca Cola" sagrađena je za svega pet godina i ima kapacitet 17.000 mesta. Sve karte su rasprodate, uprkos ne tako malim cenama, tako da nas od 17 časova očekuje spektakl u modernoj dvorani koja podseća na one iz NBA lige.

Ono što crveno-belima i treneru Janisu Sferopulosu može da predstavlja dodatni problem je očigledna neuigranost nadograđenog tima iz prošle sezone. Na papiru, Zvezda je odradila skoro pa savršen prelazni rok. Umesto igrača koji su imali malu ili nikakvu ulogu prošle sezone dovedeni su ozbiljni evroligaši, i pre svega, momci koji su projektovani za startnu petorku.

Informer

U praksi, Zvezda je imala poprilično bleda izdanja na pripremnom periodu. Igra nije bila tečna, šut je bio jako loš, a porazi od Zenita i CSKA pokazali su da je Kodiju Mileru Mekintajeru, Ajzei Kenanu i ostalima potrebno još vremena da dođu do optimalnog nivoa forme.

U Zvezdi uveravaju da će ekipa sigurno kada bude bilo potrebno biti na visokom nivou i naglašavaju da rezultati sa pripremnih utakmica nisu u prvom planu. Prava prilika da "delije" vide koliko i šta može ovaj tim biće danas, na potencijalno jednom od najtežih gostovanja u ABA ligi.

Trener Janis Sferopulos veruje u dobar start.

- Nova sezona je pred nama, prva utakmica je protiv ekipe Dubaija. Nova ekipa, koja ima velike ambicije. Prvi put će učestvovati u ABA ligi i generalno u evropskoj košarci. Za nas je veoma važno da dobro startujemo sezonu, koja će biti duga. Želim da poručim da ćemo se boriti na svakoj utakmici za pobedu, od prve predstojeće protiv ekipe Dubaija - rekao je Sferopulos za klupski sajt.

ABA LIGA

1. kolo

Petak

Cibona - Zadar 69:87

Subota

Split - Igokea 74:79

Mornar - Budućnost 51:98

Nedelja

Dubai - Crvena zvezda 17.00

Krka - Mega 19.00

FMP - Cedevita Olimpija 21.00

Sreda

Partizan - Borac Čačak 19.00

Četvrtak

Studentski centar - Spartak 19.00