22.09.2024.

15:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Vladan Milojević: Partizan je kandidat za titulu, bez obzira što je u ovakvoj situaciji!

Nešto ranije, konferenciju za medije održao je i trener Partizana Aleksandar Stanojević.

On je, između ostalog, poručio da će njegova ekipa ići na pobedu, a komentarisao je i izbor Novaka Simovića da sudi naredni okršaj večitih rivala.

Zvezda je pred sutrašnju utakmicu veliki favorit po kladionicama, a Milojević bi mogao da otkrije dilemu ko će od bonusa početi utakmicu, s obzirom na to da će van protokola biti povređeni Ognjen Mimović.

Trener Crvene zvezde Milojević, za razliku od Stanojevića, bio je poprilično rezervisan na konferenciji za medije. Nije mnogo toga otkrio, pa ni između ostalog to da li bi bio zadovoljan nerešenim ishodom u Humskoj.

- Ne bih da licitiram. Znate kako... Da vam kažem. Hajde pitajte me fudbalsko pitanje. Šta bih želeo, to su stvari, ne znam... Hajde da ne odgovorim na takvo pitanje - poručio je Milojević.

Informer

Stručnjak iz Aranđelovca ističe da je Partizan, bez obzira na trenutno stanje u klubu, kandidat za titulu, baš kao i Crvena zvezda.

- Izanalizirali smo utakmicu protiv Benfike u LŠ. Nemamo puno vremena da se osvrćemo. Složiću se da ostaje žal, mislim da smo zaslužili nešto više, ali naredna utakmica je takva da će biti malo sličnih stvari. To su dve ekipe, mislim na Partizan i nas, favoriti za titulu. Mislim da, u ovom trenutku jesmo odigrali dobru utakmicu. Idemo dalje, moramo da budemo bolji i bolji, vreme će pokazati i verujem da ćemo biti sve bolji.

Vladan Milojević je na klupi Crvene zvezde uradio praktično sve što je bilo moguće, a jedino što još uvek nema u CV-ju je pobeda nad Partizanom u Humskoj. To ga ne optrećuje.

- Gledajte, pritisak postoji pred svaku utakmicu. To su neke stvari na koje se ne obazirem. O tome možemo da pričamo na kraju moje karijere, kada se podvuče crta. Igramo protiv tima koji nam je konkurent za titulu, bez obzira što se Partizan nalazi u takvoj situaciji. Oni su jedan dobar tim, još su u fazi traženja, ali mi treba da budemo fokusirani na ono što mi treba da uradimo. Meni je enigma kako ćemo mi da izgledamo i odgovorimo na zadatke. Sve ostalo je u domenu statistike.

Informer

Čini se da Milojević otkako je trener Zvezde nije bio u težoj poziciji kada je u pitanju sklapanje prve postave. Problem mu je napravila povreda desnog beka Ognjena Mimovića, a on je na sve to imao spreman odgovor.

- Specifično je da igramo derbi, jako je bitna utakmica. U svakom slučaju, to sam napomenuo i prošli put. Utakmicu spremamo na neki isti način. Samo što u ovom trenutku posle ovako odigrane utakmice, sigurno da imamo nekih kadrovskih problema. Nismo imali vremena za trening. Videćemo u hodu šta ćemo i kako ćemo. Imamo varijanti u glavi. Do samog početka neću doneti odluku koji ću tim izvesti. Ovo je kod nas izazov. Ako kažem da je najteže, možda sutra bude još teže. Nismo želeli i očekivali takvu situaciju, ali i sami znate da se Mimović povredio, sreća u nesreći da nije toliko opasno da će mnogo dugo da odsustvuje. Stvarno je radio i igrao dobro.

Dilema je i da li će na terenu biti Milan Rodić.

- Ne znam, nemam čarobni štapić. To su stvari koje zna medicinski štab. Ako budu rekli da će da igra, biće u konkurenciji.