23.09.2024.

05:55

Foto: ABA liga, KK Dubai

Sport

Odjeci posle šamara! Navijači Zvezde kipte od besa nakon šokantnog poraza

Ovo je bio prvi zvanični meč u istoriji Dubaija, a svom timu je presudio Kodi Miler-Mekintajer koji je na dve sekunde do kraja promašio šut za pobedu. Promašio je kompletnu konstrukciju koša iz otvorene pozicije. Crveno-beli su u ovom meču bili veliki favoriti, ali su doživeli šokantan poraz. Vodio je domaći tim skoro ceo meč, a u jednom trenutku prvog poluvremena sa 17 razlike, pa ne čudi nezadovoljstvo navijača na društvenim mrežama posle poraza.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Mejson sa 18 poena. Abas ga je pratio sa 17, dok je neverovatni Prepelič imao 16 poena i deset asistencija. Na ividi dabl-dabla bio je Džakori Vilijams sa po devet poena i skokova, dok je osam poena ubacio Dangubić. U redovima šampiona najbolji je bio Kalinić sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije, Kenan je ubacio 13, Mitrović 12, Nedović 11, a Miler-Mekintajer deset poena.

Navijači bi odmah da menjaju trenera, a osim Janisa Sferopulosa na meri su bili i neki igrač: Teodosić, Davidovac...

"Dajte listu slobodnih trenera, uskoro će nam trebati. Davidovac je startna četvorka, ambicije su vrlo jasne. Teodosić od 40 godina nam je glavni igrač, tako ćemo i proći. Ali dobro, ponovo će Davidovac za devet meseci odigrati derbije dobro i sve će biti u redu. I tako u krug", komentar je jednog navijača na društvenoj mreži "X".

"Recept za ubuduće: u neizvesnim zavrsnicama, Kenan, Kodi i Giedraitis van parketa".

"Ako ponovo budemo gledali ove panične horor petorke sa tri beka sreća u nesreći će biti to što je roster sklopljen po Duškovom ukusu".

"Zasto Kodi onako, zašto. Poraz ko poraz al ovi sklepani za 20 dana smislenije igraju od nas, to me najviše boli. Ovog Mejsona da dovedemo kod nas bacao bi cigle, neverovatno.
 

"Svake godine ista priča, uvek fali to nešto malo, taj jedan igrač da kompletira sve. Na kraju će ispaštati mučeni Janis, umesto glavnog krivca za ovu agoniju koja se nastavlja iz sezone u sezonu".