23.09.2024.

08:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Ne mogu da verujem! Ibanjez u šoku zbog crne serije Crvene zvezde

Partizan i Zvezda se sastaju u ponedeljak od 19 časova u Humskoj u meču devetog kola Superlige, odnosno 174. večitom derbiju. Zvezda u Humskoj nije slavila osam godina.  Domaćin je tada poveo pogotkom Gogue, izjednačio je Ibanjez, a Luis Vijera doneo pobedu crveno-belima (2:1).  Ne računajući tu sezone, Zvezda je osvojila 11 titula od tada, a na 11 utakmica u komšiluku nije pobedila.

- Ne mnogu da verujem da je to bilo Zvezdino poslednje slavlje na stadionu Partizana - kazao je za Žurnal Luis Ibanjez.

Veruje bivši fudbaler crveno-belih da će doći kraj crnoj seriji.

- Napravljena je ozbiljna ekipa. Vladan Milojević dobro radi  i može da sastavi tim koji će prekinuti seriju bez pobede u derbijima u ulozi gosta. 

Informer



Međutim, zna Ibanjez da je večiti derbi specifičan meč, ne zavarava ga činjenica što je Zvezda lider sa osam bodova više od najvećeg rivala.

- Naravno, nema veze koji je tim kako plasiran. Međusobni duel Zvezde i Partizana uvek je drugačiji od ostalih. Biće i sad teško za oba tima. Crno-beli imaju šta da izgube, loše su počeli sezonu i ako ostvare pozitivan rezultat u derbiju mogu da se podignu. S druge strane, crveno-beli moraju da idu na pobedu i nakon toliko godina slave u Humskoju. 

Žali što je Hvang napustio crveno-beke.

- Očekivao sam više od Pume, Ivanić je glavni igrač, Katai uvek majstor, opasan. Endiajea znam iz Turske, bio je strelac u tri večita derbija zaredom. Duarteu je potrebno još vremena da se adaptira.