23.09.2024.

13:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Derbi se igra na 200 odsto, to je finale, samo se pobeda računa!

Crveno-beli u duel ulaze kao izraziti favoriti, ali s jednim velikim kadrovskim problemom, povreda Ognjena Mimovića. Ali, iako Partizan ima mnogo problema i u ozbiljnoj je krizi, Stojković objašnjava da je svaki večiti derbi finale i da igrači daju 200 odsto u toj utakmici.

-  Kao neko ko je ponikao u Crvenoj zvezdi naučen sam kako se pristupa utakmicama sa Partizanom. Zato sam i u Čukaričkom uvek imao poseban motiv da se dokažem protiv Partizana, a kada si u Crvenoj zvezdi, posebno za nas domaće igrače, derbi je sigurno specifična utakmica uoči koje osećaš veći naboj i adrenalin nego inače. To je utakmica prestiža u kojoj oba tima žele da se pokažu u najboljem izdanju. Ta utakmica igra se na 200 odsto, možda nije uvek kvalitetan fudbal, ali pobeda je ono što se na kraju računa. Zato je svaki derbi kao neko finale - kazao je za Mozzartsport Filip Stojković.

Crvena zvezda je bez pobede na stadionu u Humskoj ulici još od 2016. godine, ali Filip Stojković zna kako je pobediti na stadionu Partizana. Učinio je to dva puta kao igrač Čukaričkog, oba puta u sezoni 2015/2016.

Informer

- Imali smo dobru ekipu, bilo je nas nekoliko koji smo prošli kroz Zvezdinu školu i bili veliki zvezdaši. U tim utakmicama više smo želeli pobedu, a to i jeste neka generalna formula. Važno je da se dobro uđe u utakmicu i iskoristi svaka šansa. Derbi nikada nema favorita, ko bolje uđe u utakmicu taj je bliži pobedi. 

Veruje bivši igrač crveno-belih da će šampiona Srbije  upisati tri boda, a otkrio je i od koga najviše očekuje. 

- Zvezda ima kvalitetniji tim, a siguran sam da će biti odlično taktički i fizički spremni za utakmicu. Očekujem pobedu Crvene zvezde. Mića Ivanić je sada motor ekipe i uvek se očekuje mnogo od njega. Od kada je došao Olajinka mi ostavlja pozitivan utisak, a sviđa mi se i kako igra Duarte. Trče, bore se i ginu celu utakmicu i uvek dođu do šanse za gol. Ako bude igrao, mislim da će Duarte napraviti razliku.