23.09.2024.

15:30

Foto: Starsportphoto/Tanjug

Sport

Đurović za Informer: Sferopulos je na "slatkim mukama", teško je odabrati!

On smatra da iznenađujući poraz aktuelnog prvaka u 1. kolu ABA lige na gostovanju u "Koka kola areni" (86:84) nije razlog za brigu, jer ekipa raspolaže prevelikim brojem fantastičnih igrača.

Svojevremeno sjajni košarkaš OKK Beograda ukazuje na težak posao pred trenerom Janisom Sferopulosom, koji mora da pronađe najbolju kombinaciju odličnih individualaca.

Informer

Veliki izbor za Janisa Sferopulosa

- Nije lako Sferopulosu. Ima veliki broj vrhunskih igrača u ekipi, a tokom pripremnog perioda nije mogao na sve da računa. Još se nije stvorila jasna slika i izdvojila najbolja petorka za koju bi se opredelio. On je tražio pobedničku petorku od svih 12 igrača, a tako se ne dobijaju utakmice. Morate imati određene i "zakucane" pozicije, što ovde nije slučaj. Da li je Bolomboj bolji od Plavšića? Kenan od Nedovića i tako dalje? Na to će odgovoriti vreme, utakmice i treninzi - objasnio je Đurović u razgovoru za naš list.

Informer

Janis Sferopulos

Novajlija u regionalnom šampionatu je u velikom stilu najavio svoje prisustvo na Jadranu, skidanjem skalpa aktuelnim prvacima. Bivši trener Crvene zvezde smatra da mnoge ekipe očekuje loš provod u vrelom Dubaiju, ali da "šeici" ne predstavljaju opasnost po njegov nekadašnji klub i Partizan u borbi za titulu.

- Arapi imaju solidnu ekipu, ne igraju loše. Mislim da će još timova odande da se vrati poraženo, ali ne mogu oni "u kolo" sa "večitima". Jurica Golemac je vrhunski trener, ali igrački kadar nije na nivou Zvezde i Partizana. Takođe, ne igraju se sve utakmice kod kuće. Ne mogu da računaju na taj faktor u većem delu sezone. Početak je sezone, nije ovo smak sveta. Još uvek se Zvezda traži, a jedan poraz ne znači ništa - podvlači Đurović.

Informer

Leon Radošević slavi pogodak protiv Zvezde

Poraz na otvaranju ABA lige ekipa sa Malog Kalemegdana odavno nije doživela, tačnije od sezone 2013/2014. Tada je Široki iskoristio domaći parket i šokirao četu Dejana Radonjića rezultatom 80:79. 
Uprkos tom hladnom tušu na startu, crveno-beli su stigli do fajnal-fora, a tamo je kasniji prvak Cibona okončala sezonu beogradskog kluba pobedom u polufinalu 75:70.

Crveno-belima predstoji kratak predah, a onda ih očekuje gostovanje Mornara u Beogradskoj areni 28. septembra.