24.09.2024.

05:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Šerif ispisao istoriju! Na ovo smo čekali 56 godina (VIDEO/FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Partizan u Humskoj sa 4:0 u okviru 9. kola Superlige Srbije. Doneo je Šerif crveno-belima dugo čekanu pobedu na stadionu velikog rivala, prvu od 2016. godine i to nakon neverovatnog podviga. Postigao je čak tri gola, pa trenutno na kontu ima šest na četiri odigrana derbija.

Informer

Nije jedini sa tri gola na večitom derbiju, ali dugo smo čekali het-trik. Jovan Jezerkić je na prvom okršaju večitih rivala bio trostruki strelac za Zvezdu koja je slavila sa 4:3. Marko Valok je isto uspeo za Partizan u devetom duelu klubova, a crno-beli su tada razbili najvećeg rivala sa 4:1. Milan Galić je u 31. derbiju tri puta pogađao za crno-bele u pobedi od 5:0, a poslednji kojem je to uspelo bio je Stevan Ostojić za crveno-bele na 43. prvenstvenom okršaju naša dva najveća kluba, koji je odigran u novembru 1968. godine. Tada je bilo 6:1 za ekipu sa "Marakane". 

Informer

Mnogo je velikih napadača prošlo kroz Crvenu zvezdu i Partizan u poslednjih pola veka, ali nijedan od njih nije uspeo da postigne het-trik. Pre Šerifa su bili blizu Ugo Vijeira, koji je dva puta pogodio mrežu Partizana na 149. derbiju i Leonardo Souza, dvostruki strelac za crno-bele na 154. okršaju na Autokomandi.

Večno će se pamtiti 24. septembar 2024. godine i 174. večiti derbi.