25.09.2024.

05:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Teo brutalno iskren: Nisam hteo da dođem i budem 15. u Evroligi, mislio sam da će Zvezda napraviti odličnu ekipu...

Prošle godine je ostvario dedački san, ali i želju armije navijača, obukao je konačno crveno-beli dres. U podkastu sa Edinom Avdićem pričao je o dolasku u voljeni klub, da mu je to dugo bila želja i zašto je ranije nije ostvario.

- Razmišljao sam o dolasku u Zvezdu dugo i bila mi je želja da igram u Zvezdi i nisam hteo da dođem u Zvezdu i da budem 15. u Evroligi. Bilo je tako prošle godine, ne volim te stvari jer je drugačije to u Bolonji ma koliko mi bilo lepo. Ne mogu da dođem u Zvezdu i da budem 15. Bilo je povreda i svega, ali to je jedini razlog zbog kog nisam hteo i napokon se sklopilo da je to to - rekao je Teodosić u pomenutom podkastu.

Informer

Jedan je od najboljih evropskih plejmejkera u istoriji pričao je i o prošloj sezoni.

- Mislio sam da će Zvezda da napravi odličnu ekipu i krenulo je u nekom trenutku u tom smeru i desilo se nešto prošle godine pa se to nije ostvarilo. Govorim za Evroligu. Ponavljam, meni je primarno bilo Evroliga iako je osvojena ABA liga i KLS kako se već osvojilo i meni je Evroliga primarna i ove godine. Ne treba zapostavljati ABA, ali je primarna Evroliga i mislim da je situacija takva da imaš ekipu, igrače i na nama je da napravimo hemiju i da se uklopimo i da otvorimo takmičenje na pravi način jer će i navijači to prepoznati jer su prvih četiri, pet kola bitni za dobar rezultat - popručio je Teo.

Informer

Usledilo pitanje kako se oseća sada sa 37 godina, pa je malo zabrinuo navijače..

- Osećam se okej, vidi se po mojim pokretima da nemam više 30 godina. Prošle godine sam se plašio. Sebi sam najveći kritičar, postavim sebi ciljeve i šta moram da uradim i kako to mora da izgleda, kada ne izgleda, mogu da prestanem. I u decembru mogu to da vidim, ako ne vidim sebe... Imao sam i prošle godine neki strah da li mogu da pomognem ekipi. Da li mogu ekipu da napravim boljom i za jedan odsto? Uspeo sam to prošle godine. Ove godine mi je to cilj. Ako ne bude to tako. Mogu da idem turistički na treninge.