25.09.2024.

13:55

Foto: Starsportphoto

Sport

"Revolveraš" Šerif Ndijaje za Informer: Velika je čast biti deo istorije Crvene zvezde

Senegalski napadač uradio je nešto što niko nikad ranije nije - postigao je šest golova na četiri uzastopna večita derbija! Derbi je najveća i najteža utakmica u srpskom fudbalu, mada je Šerif s lakoćom izlazio na kraj sa igračima najvećeg rivala. Još jednom je pokazao ko je "šerif" u Humskoj i doneo pobedu Zvezdi, prvu posle osam godinu na terenu ljutog protivnika.

- Nikada nije lako igrati večiti derbi. Pripremili smo se dobro, iako je ritam izuzetno naporan. Odigrali smo sjajnu utakmicu i zasluženo pobedili na gostujućem terenu. Motivisano smo otvorili meč sa željom da pokažemo koliki kvalitet posedujemo i u tome uspeli. Presrećni smo zbog izuzetno važnog trijumfa, znamo koliko je ova pobeda važna našim navijačima, drago mi je što smo ih usrećili - rekao je Šerif za Informer posle istorijskog meča.

U prvi plan je napadač Zvezde istakao pre svega sjajnu igru celog tima šampiona Srbije.

- Pre svega bih želeo da naglasim našu igru i način na koji smo došli do pobede. Ne bih komentarisao večitog rivala, za nas je najbitnije da smo odigrali kvalitetan meč i ostvarili cilj, a to je da smo se sa nova tri boda vratili na "Marakanu". 

Informer

Ndijaje je ušao u istoriju derbija. Postao je peti igrač koji je postigao tri pogotka i pridružio se elitnom društvu i legendama Jovanu Jezerkiću, Marku Valoku, Milanu Galiću i Stevanu Ostojiću.

- Velika je čast biti deo istorije kluba kao što je Crvena zvezda. Mali broj igrača je uspeo da postigne het-trik na derbiju, to samo govori koliko je ovo veliki uspeh i koliko je teško upisati se u listu streleca tri puta na najbitnijoj utakmici srpskog fudbala. Čuo sam za taj podatak po završetku meča i veoma sam srećan što sam pre svega direktno doprineo trijumfu, a zatim i ušao u istoriju. 

Čuvaću loptu

Poslednji put het-trik u večitom derbiju viđen je pre 56 godina. Lopta sa derbija je posle meča završila u rukama Senegalca, a pali su i potpisi saigrača.

- Naravno, lopta sa večitog derbija će uvek imati posebno mesto. Čuvaću je, biće zaista lepa uspomena na fantastičnu utakmicu i uspeh koji smo ostvarili.

Informer

Het-trikom je Šerif verovatno zacementirali mesto u prvom timu, iako ima ozbiljnu konkurenciju u napadu.

- Drago mi je da imamo više kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Zdrava konkurencija je najbolji podsticaj za napredak. Odlično se slažem sa svim igračima, a na treneru je da u sklopu pripreme svakog meča odluči ko će se naći u startnih 11. Sigurno da će mi dobre partije značiti na polju samopozdanja, verujem da ću u istom ritmu igrati i u nastavku sezone. 

Crvena zvezda je posle derbija prva na tabeli Superlige Srbije sa 22 boda. Osamila se na čelu i sada ima tri boda prednosti u odnosu na Mladost i OFK Beograd, koji su odigrali meč više. Ali, Šerif kaže da još ništa nije gotovo.

- Definitivno posao nije završen. Sezona je tek počela, ima još mnogo da se igra. U fudbalu nema prostora za opuštanje, svesni smo toga, kao i naš kompletan stručni štab na čelu sa trenerom Milojevićem. Nastavićemo posvećeno da radimo i siguran sam da će u tom slučaju rezultati biti vidljivi. 

Informer

Naredne nedelje je meč sa Interom u Ligi šampiona (1. oktobar, 21.00), prilika da Ndijaje nastavi gde je stao protiv Partizana. 

- Inter je fantastična ekipa, trenutno verovatno i najbolja u italijanskoj ligi. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Igraćemo na gostujućem terenu, bez naših navijača na stadionu, što je svakako otežavajuća okolnost, ali i dodatni motiv da se pokažemo u najboljem svetlu. Međutim, moramo da idemo korak po korak. Razmišljamo samo o narednoj utakmici, a to je meč protiv Železničara u prvenstvu.