26.09.2024.

14:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan hteo Zvezdinog bisera! Andrija je dete koje se rađa jednom u 100 godina

Ofanzivni vezista srpskog šampiona, čudo od deteta, odigrao je fantastičan meč protiv večitog rivala (4:0), demonstrirao je sav svoj talenat. Zabeležio je asistenciju, a svakim potezom oduševljavao je navijače svog tima.

Pokazao je neverovatan potencijal Andrija, a njegov prvi trener se prisetio početaka, kao da je za njega je bio zainteresovan i Partizan.

- Među zainteresovanima je bio i Partizan, jer Andrija je dete koje se rađa jednom u sto godina. Sećam se prvog meča za Zvezdu na koji smo ga odveli otac Mirko i ja. Utakmicu na Zlatiboru pratio je direktor omladinske škole Dragan Mladenović, posle nekoliko dobrih poteza izustio je: Ovo što ima Maksimović nema naših pola prvotimaca. Potom dodao da Andrija nema osam godina, a na terenu deluje kao da ih ima dvadeset - otkrio je za Žurnal Dimitrijević. 

Informer

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uvrstio ga je na spisak za predstojeće utakmice, što je još jedan pokazatelj koliko se od Maksimovića očekuje u budućnosti.

- Andrija je došao kod mene, iako je tad bilo 12 škola fudbala za decu u Novom Pazaru. Čujte sad ovo, njemu je kuća na 30 metara od zapadne tribine stadiona Novog Pazara. I on je sve to ostavio i došao kod mene u Rašku. Kako drugačije da opravdam taj postupak, neko da ga je moj Vlado poslao sa neba. Andrija Maksimović je dar sa neba koji može u sto godina da se rodi - kazao je Nedeljko, otac Vladimira Dimitrijevića, bivšeg igrača Zvezde koji je prerano preminuo.

Informer

Ima Zvezdu pravu mašinu od igrača.

- Čvrsto stoji na zemlji ne poleti posle jedne utakmice. Svakom meču prilazi sa 200 odsto. Uprostiću ako nije siguran ne ide u avanturu, kao što čini pravo Zvezdino dete. Takvi su bili moj Vlada i naš Nemanja Vidić. Mnogo je dece koja žele da se ističu, Andrija uvek tačno zna gde mu je mesto. Njegova velika vrlina je da igra izuzetno odgovorno. Sad primenjuje mnoge stvari koje smo učili kroz osam godina u Raškoj. Andrija voli često da me upita da li se sećam kad smo radili ovu ili onu vežbu, koju je ponovio na utakmici.