26.09.2024.

22:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Preokret - Barsino pojačanje može na megdan Zvezdi! Ključ leži u UEFA pravilniku!

Danima na "Nou Kampu" traje neizvesnost oko stanja Mark Andre ter Štegena. Nemački golman doživeo je tešku povredu kolena ne meču protiv Valjadolida, a sve su prilike da se među stative neće vraćati pre naredne sezone. Zbog toga, Barselona je prinuđena da na tržištu pronađe golmana bez ugovora i dovede ga kao privremeno rešenje. 

Dugo je kao prvi favorit figurirao Kejlor Navas, ipak, juče je izbor pao na Vojčeka Ščesnog. Poljak je nakon rastanka sa Juventusom odlučio da ode u penziju, ali je spreman da se dva meseca kasnije vrati fudbalu nakon što ga je pozvao kum - Robert Levandovski. 

U prvi mah delovalo je da dolazak Vojčeka Ščesnog ne bi uticao na mečeve Lige šampiona, ali kako prenosi "Marca" - Barselona bi mogla da ga registruje i za elitno takmičenje. Naime, na spisku predatom UEFA nalaze se dva golmana sa takozvane "B liste", odnosno, momci koji dolaze iz klupske akademije. 

Informer

 

Budući da je Mark Andre ter Štegen doživeo povredu koja će ga na čitavu sezonu odvojiti od terene, prema pravilima Lige šampiona klub ima pravo da registruje novog igrača ukoliko na spisku ima mesta. 

"Ako klub ne može da se osloni na usluge najmanje dva golmana registrovana na A listi zbog dugotrajne povrede ili bolesti, dotični klub može privremeno da ga zameni dotičnog golmana i registruje novog u bilo kom trenutku tokom sezone. Kada povređeni ili bolesni golman bude spreman za ponovno igranje, on može da zauzme svoju poziciju umesto zamene. Povratak prvobitnog golmana mora biti najavljen UEFA 24 časa ranije pre narednog meča", navodi se u pravilniku Lige šampiona. 

Dakle, ukoliko Vojček Ščesni ili bilo koji drugi golman pojača Barselonu imaće pravo nastupa protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.