27.09.2024.

08:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Kosanović za Informer! Samo onaj ko se pravi blesav neće da vidi da je Zvezda osvojila titulu!

To je dodatno postalo jasno nakon što je Partizan poražen na svom stadionu od večitog rivala sa ubedljivih 4:0, čime je ostao na 11 bodova minusa u odnosu na klub iz Ljutice Bogdana.

U razgovoru za Informer proslavljeni srpski stručnjak i bivši trener Crvene zvezde, Milorad Kosanović dotakao se te činjenice.

- Partizan ne može nikako da stigne Zvezdu, to znamo već tri godine. Zvezda ima svu prednost na svojoj strani i ona gazi. Tri-četiri kluba igraju za Zvezdu ovu prvenstvo, tako da je takmičenje završeno. Samo onaj ko se pravi blesav i lud neće to da vidi - rekao je Kosanović.

Informer

On je govorio i o tome šta je zapravo OFK Beograd.

- Terzićev sin je predsednik OFK Beograda, a kum mu je trener. To je sramota što se to tako radi. Gde je fudbalska škola Vojvodine, Partizana i OFK Beograda. Mi ne pravimo više igrače, mi kupujemo škart iz Afrike i Azije - objasnio je srpski trener.

Imao je lepe reči o Mladosti iz Lučana, koja drži drugu poziciju zajedno sa "romantičarima".

- Mladost je očistila tim iz vremena kada sam ja bio tamo i ostavili su ono što vredi. Kupili su ozbiljne igrače, a Lalatović to vodi na svoj način. Njemu odgovara taj fudbal jedan na jedan koji se danas igra. Mislim da neće tako lako ispustiti te prve tri pozicije u borbi za Evropu.

Pri kraju razgovora stručnjak je objasnio šta bi moglo da bude rešenje za spas srpskog fudbala.

- Moraju da se obnove institicije, tu moraju da rade ljudi koji su ozbiljni i stručni. Mi moramo da menjamo sve da postavimo fudbal na zdrave noge. Ne treba neko da tu bude zato što je nečiji rođak ili kum. Ja to pričam već deset godina, da moramo da se uozbiljimo. Kupujemo kojekav škart iz Afrike i Azije. Na kraju si ti taj koji dobijaš po nosu - zaključio je Milorad Kosanović