27.09.2024.

16:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda može direktno u Ligu šampiona! "Crveno-belima" se otvara velika šansa, ali ne zavisi sve od njih! (FOTO)

Zbog pada nacionalnog koeficijenta, Srbija se našla na 19. mestu UEFA rang liste, što znači da će šampion morati da počne kvalifikacije već od drugog kola i savlada čak tri protivnika kako bi se plasirao među evropsku elitu.

Međutim, Zvezda ipak ima priliku da izbegne ovaj težak put. Zahvaljujući promeni kvalifikacionih pravila za Ligu šampiona, postoji šansa da crveno-beli, ukoliko osvoje Superligu Srbije, dođu do direktnog plasmana u Ligu šampiona. Nova pravila, koja su stupila na snagu ovog leta, omogućavaju da ukoliko aktuelni osvajač Lige šampiona obezbedi plasman kroz svoje domaće prvenstvo, jedno mesto bude rezervisano za šampiona države sa najvećim koeficijentom.

Ove godine Crvena zvezda je u povoljnoj poziciji na UEFA listi klupskih koeficijenata i trenutno je na "pol" poziciji za direktan ulazak. Tim Vladana Milojevića nalazi se među pet najboljih ekipa koje imaju veći klupski koeficijent, ali nijedan od tih klubova trenutno ne vodi u svom domaćem šampionatu. Rendžers, Šahtjor, Dinamo Zagreb, Salcburg i Olimpijakos, koji imaju bolje koeficijente, trenutno zaostaju za liderima svojih liga.

Crvena zvezda trenutno ima prednost od 11 bodova u odnosu na Partizan u domaćem šampionatu, ali i dalje mora ostati maksimalno fokusirana do kraja sezone. Takođe, svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dva boda za koeficijent, što dodatno motiviše crveno-bele da se bore do poslednjeg daha kako bi osigurali što bolju poziciju.

Hoće li Zvezda iskoristiti ovu priliku i direktno ući među 36 najboljih ekipa u Evropi? Sezona je tek na početku, ali očekivanja na "Marakani" su velika!