27.09.2024.

15:30

Foto: FKCrvena zvezda

Sport

Zvezda zaključala Mesija! Maksimović produžio ugovor do 2027! (FOTO)

Ofanzivni vezista srpskog šampiona odigrao je nedavno fantastičan meč protiv Partizana (4:0), i demonstrirao sav svoj talenat. Tim nastupom ušao je u istoriju kluba kao drugi najmlađi debitant na večitom derbiju, a svoj doprinos krunisao je i asistencijom.

Talenat Zvezdinog "Mesija" nije prošao neopaženo, pa su ga na derbiju pratili skauti iz drugih klubova. Njegove sjajne igre skrenule su pažnju i selektoru reprezentacije, Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je odlučio da ga uvrsti na spisak za predstojeće utakmice Lige nacija, što predstavlja ogroman iskorak u Maksimovićevoj karijeri.

Ekipa iz Ljutice Bogdana odlučila je da pruži podršku supertalentovanom fudbaleru koji je opravdao očekivanja trenera Vladana Milojevića, i produži mu ugovor do 2027. godine.

Maksimović je sa osmehom na licu govorio nakon parafa, te istakao da mu je želja da debituje u Ligi šampiona.

- Srećan sam što sam produžio ugovor sa voljenim klubom. Nastaviću da treniram i vredno radim kako bih dokazao da mogu još bolje. Igrao sam derbi, dokazao da mogu da se nosim sa prvotimcima u Superligi, i želim da samo tako nastavim, kako bih u budućnosti bio standardan u Crvenoj zvezdi. Nakon derbija, želja mi je da debitujem i u Ligi šampiona - poručio je Maksimović.

Informer

Andrija Maksimović

Maksimoviću su na ugovoru prvi čestitali predsednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela, koji je govorio o kvalitetima darovitog ofanzivca.

- Maksimović je biser naše Omladinske škole i samo se čekao pravi trenutak kada će biti starter na nekoj velikoj utakmici. Za njega je to bio 174. večiti derbi. Andrija je počeo utakmicu, odigrao odlično i sada su se svi u Srbiji i svetu upoznali sa njegovim kvalitetom za koji smo mi odavno znali da poseduje. Ugovor koji produžujemo je nagrada za kvalitet, trud i rad koji je pokazao tokom fudbalskog odrastanja u Zvezdi. Čestitke i njemu, i našoj akademiji, jer imamo sjajnog fudbalera pred kojim je blistava karijera - poručio je Mrkela.