29.09.2024.

11:09

Foto: Reuters

Sport

"Delije" će biti besne! Čovek koji je oštetio Srbiju sada deli pravdu na meču Inter - Crvena zvezda!

Utakmica se igra u utorak uveče, sa početkom u 21 čas na stadionu "Đuzepe Meaca".

Cvajer, koji ima 43 godine, predvodiće nemačku sudijsku ekipu, sa asistentima Robertom Kempterom i Kristijanom Dicem uz aut linije, dok će ulogu četvrtog sudije imati Florijan Badštubner. VAR sobu kontroliše Bastijan Dankert, a njegov pomoćnik biće Benjamin Brand.

Informer

Feliks Cvajer

Kontroverze prate ovog sudiju još od 2005. godine kada je bio umešan u aferu nameštanja utakmica sa zloglasnim sudijom Robertom Hojcerom. Iako je kazna za Cvajera bila relativno blaga – šestomesečna suspenzija – ovaj događaj ostavio je mrlju na njegovoj karijeri.

Ipak, već 2012. godine Cvajer je postao međunarodni sudija i tokom poslednjih 12 godina sudio je na najvećim fudbalskim scenama, uključujući i četiri meča na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, među kojima je bilo i polufinale između Engleske i Holandije.

Navijačima Srbije ime Feliksa Cvajera poznato je i po incidentu sa Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je bio zadužen za VAR sobu tokom utakmice Srbija - Švajcarska. Njegov propust da interveniše kada su švajcarski defanzivci držali Aleksandra Mitrovića izazvao je veliko nezadovoljstvo među srpskim navijačima.

Osim što je međunarodno priznat sudija, u privatnom životu Cvajer se bavi prodajom nekretnina i živi u Berlinu.

Uoči meča, Inter ima bod posle remija protiv Mančester sitija (0:0), dok je Crvena zvezda u prvom kolu doživela poraz od Benfike na svom terenu rezultatom 1:2. Očekuje se uzbudljiv duel, a sudijske odluke bi mogle igrati ključnu ulogu u ovom meču.