30.09.2024.

07:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Sudar "siće" i love do krova na “Meaci”! Udariće Zvezdinih 79 miliona evra na Interovih 672 “milki”!

Srpski prvak skockao je ovog leta tim koji može svima hrabro da stane na crtu, ali kada je vrednost ekipe u pitanju ne može da se poredi sa najjačim evropskim klubovima.

Kada se baci na papir cena našeg i italijanskog šampiona, cifre kažu da je u pitanju sudar Davida i Golijata jer ekipa sa Marakane vredi 78.55 miliona, a gigant iz Milana 672.2 miliona evra! Dakle, Zvezdin rival je skuplji nešto više od osam puta! Malo li je?

Najskuplji igrač u redovima crveno-belih je Silas, doveden na pozajmicu iz Štutgarta i on po “Transfermarktu” košta 10 miliona evra. Upola manje stoje izraelski golman Omri Glazer, pa Mirko Ivanić i Felisio Milson sa pet miliona.

Informer

Silas u duelu sa igračima Partizana

Defanzivac Vanja Drkušić košta četiri miliona, kao i brazilski napadač Bruno Duarte. Slede štoper Naser Điga, kao i junak derbija Šerif Ndijaje sa 3.5 miliona evra. Posle večitog derbija u kojem je Zvezda razbila Partizan 4:0 poraslo je interesovanje i za "malog Mesija" sa Marakane, čija je cena milion evra.  

Sve je to sića naspram vrednosti argentinskog napadača Lautara Martineza procenjenog na 110 miliona, pa veziste reprezentacije Italije Nikola Barele vrednog 80 miliona.

Informer

Lautaro Martinez (Inter)

Sledeći najskuplji je Alesandro Bastoni – 70 miliona, zatim Francuz Markus Tiram koji košta 65 miliona, pa Benjamin Pavar i Federiko di Marko koji sun a cifri od 40 “milki”. Spisak zaključujemo sa Turčinom Hakanom Čalhanoglouom koji košta 45 miliona evra.

Nebrojeno puta se pokazalo da na terenu ne igra novac i vrednost igrača, nego samo ono što se prikaže na zelenom pravougaoniku,  iako je ovog puta razlika u ciframa zaista brutalna na strani italijanskog šampiona.

Informer

Lautaro Martinez (Inter)

Međutim, ako Milojevićevi igrači stvarno ostave srce na čuvenoj “Meaci”, onda zaista ništa nije nemoguće, pa tako i da se ekipa Vladana Milojevića vrati sa dobrim rezultatom u Beograd da na “Čizmi” još jedanput vide ekstra izdanje jednog srpskog kluba, mada Italijani dobro znaju ko je “Stela Rosa”…  

Brojke bi mogle vrlo lako da skoče sa dobrim igrama i rezultatima Crvene zvezde u Ligi šampiona. Nema sumnje da će posle Benfike dueli sa Interom, Monakom, Barselonom, Štutgartom, PSV-om i Jang Bojsom biti još veći motiv fudbalerima sa “Marakane” da se pokažu u što boljem svetlu Evropi i sebi još više podignu cenu.