30.09.2024.

19:20

Foto: EPA Images

Sport

Najopasniji su iz tranzicije! Inzagi pred Zvezdu: Biće to utakmica puna zamki za nas!

Izabranici Vladana Milojevića sutra (21.00, RTS1, Arena premijum 1) gostuju ekipi Intera, u okviru drugog kola reformisane grupne faze Lige šampiona. 

Strateg "nero-azura" Simone Inzagi uoči meča održao je konferenciju za medije, na kojoj je govorio o srpskom šampionu. Prema njegovim rečima, Italijani moraju da narodski rečeno "otvore četvore oči", jer su crveno-beli najopasniji iz tranzicije i imaju veoma jak igrački kadar.

- Biće to utakmica puna zamki za nas, moramo da budemo spremni i da pokažemo kontinuitet dosadašnje igre. Koncentracija je vrlo važan element, i moramo da se borimo za naše principe. Zvezda ja počela 20. jula i imaju devet utakmica u prvenstvu, imaju odlične elemente igre tako da moramo da budemo vrlo pažljivi. Prilično su opasni iz tranzicije i moramo da upravljamo utakmicom na najbolji mogući način kako bismo je dobili - poručio je Inzagi.

Fudbalski stručnjak koji je nedavno proglašen za najboljeg na "Čizmi", pažljivo je ispratio sve mečeve Zvezde u domaćem prvenstvu, te sa ekipom doslovce analizirao.

- Dobro su utrenirani i imaju odlične igrače. Videli smo njihove poslednje mečeve i dobro ih analizirali. Crvena zvezda je zdrav tim koji je jak u domaćoj ligi. Evropski mečevi su uvek teški i moraćemo da budemo maksimalno pažljivi u procenama opasnih situacija - istakao je iskusni strateg.

Nekadašnji fudbaler se još uvek nije odlučio za startnu postavu na sutrašnjem meču, a najveću dilemu ima oko ofanzive.

- Nisam još odlučio za napadače. Sva četvorica su kandidati za startere, ali još nisam odabrao. Videćemo nakon poslednjeg treninga. Potrebni su nam svi jer ide još teži deo sezone. Svaki igrač nam je vredan. Nikada ne razmišljam o formaciji za naredne dve ili tri utakmice, pa tako ni sada. Izbori stalno moraju da se donose - podvukao je Inzagi.