01.10.2024.

15:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se Čović! Evo šta znači za Zvezdu njegovo imenovanje za predsednika KSS

U toku utorka je postalo zvanično da je Nebojša Čović novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Istog momenta su se mnogi zapitali šta se dešava sa njegovim angažmanom u Crvenoj zvezdi, gde je bio prvi čovek.

Ukratko, zbog sukoba interesa je odstupio sa spomenute pozicije, te će crveno-bele ubuduće voditi neko drugi, verovatno Željko Drčelić.

"S obzirom da sam danas, 1. oktobra 2024. godine imenovan na funciju Predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju Predsednika Košarkaškog kluba "Crvena zvezda"" - objavljena je izjava Čovića.

Kako je rekao, poverenje koje mu je ukazano je proizvod kvalitetnog rada u Crvenoj zvezdi:

"Moje imenovanje za Predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa."

Onda se zahvalio ljudima koji su glasali za njega:

"Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim, kako na poverenju koje ste mi ukazivali sve ove godine da budem Predsednik Košarkaškog kluba „Crvena zvezda", tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem Predsednik Košarkaškog saveza Srbije."

Za kraj se još jednom osvrnuo na Crvenu zvezdu:

"Uveren da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije, sinonim želja najmlađih u kojima su budući šampioni i reprezentativci naše zemlje i u srcima miliona onih koji su sa tribana najveća snaga Zvezde, želim vam mnogo uspeha u daljem radu!"