01.10.2024.

23:10

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

OCENE ZVEZDA: Krunić razočarao, Maksimović je zlato, skupe greške Drkušića i Spajića!

Opet je Zvezda sa strahom ušla u susret, pao je gol već u trećem minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Greška Elšnika u 10. minutu dovela je do slobodnog udarca iz koga je Čalhanoglu postigao gol.

U drugom poluvremnu opet kobna greška defanzivnog veziste, ovoga puta Krunića, koji lagano gubi loptu i onda stiže do Arnautovića koji trese mrežu za 2:0. 

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

Utisak je opet da je Zvezda mogla više, ali čini se da balkanski fudbalski mentalitet još uvek ne može da se meri sa ostatkom Evrope.

OCENE

Omri Glazer 6.5 - Utisak je da je definitivno mogao više kod prvog gola, da li bolje da se postavi da li ozbiljnije da shvati taj šut Čalhanoglua, koji ga je definitivno iznenadio. Odbrana ua nastavku je definitivno spasio Zvezdu i veće bruke od ovih 4:0 na "Meaci".

Vanja Drkušić 5 - Sve dobro što je uradio u prvom poluvremenu, od čišćenja lopti do discipline u poslednjoj liniji, time što je faulirao protivničkog igrač u kaznenom prostoru. Penal mu je doneo najnižu moguću ocenu jer je direktan krivac za to što je Inter slavio sa 4:0.

Uroš Spajić 5 - Bez ikakve dileme je kapiten Zvezde bio najslabiji deo štoperskog trija u poslednjoj liniji šampiona Srbije. Mogao je da bude direktan krivac za nekoliko golova, ali je u svim tim slučajevima sreća pogledala crveno-bele. Na kraju je u drugom delu napravio grešku posle koje je Inter stigao do 3:0.

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

Naser Điga 6 - On je svoj zadatak po levoj strani odradio, neretko se otvarao na mesto levog beka, pošto Olajinka još jednom nije oduševio. Bio je agresivan i priseban kada je bilo potrebno, ali prosto nije mogao sve sam u odbrani. Bez ikakve dileme najbolji utisak je ostavio Điga u poslednojoj liniji Zvezde.

Jung Vu Seol 5.5 - Uz pomoć Drkušića uspešno je čuvao tu desnu stranu defanzivne linije Crvene zvezde. Naravno, on je po vokaciji više ofanzivno orijentisan i par puta je umeo da namuči Bastonija, ali nažalost bez veće opasnosti po gol Jana Zomera. Ipak, na kraju krajeva ništa posebno, čime je bitnije uticao na igru.

Piter Olanjika 5 - Još jedan izuzetno slaba partija Nigerijca u crveno-belom dresu. Previše samoživosti, nabeđenosti je još jednom viđeno u njegovoj igri. Prepotenost bez ikakvog osnova, previše grešaka i ostavljanje Đigu na milost i nemilost prebrzog Damfriza.

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

Rade Krunić 5 - Definitivno je napravio skupu grešku u 58. minutu kada je previše petljao sa loptom, koju su mu oduzeli igrači Intera, a posle toga ista stiže do Arnautovića koji duplira prednost domaćih. Previše je rizikovao, bilo je dobrih poteza, ali skupa greška ga je koštala bolje ocene.

Timi Maks Elšnik 5.5 - Pa definitivno jedna slabija partija Slovenca od dolaska u Ljutice Bogdana. On je uspeo da izgubi ključnu loptu u 10. minutu i faulira Mihtarjana blizu Glazerovog gola, posle čega je Inter i poveo iz slobodnog udarca. Bilo je i pozitivnih aspekata u njegovoj pre svega ofanzivnoj igri, ali je taj prekšraj ipak previše toga odlučio.

Andrija Maksimović 6.5 - Ovaj momak je nešto posebno. To je nešto što smo znali odavno, ali se i u ovako velikoj utakmici pokazao u najboljem mogućem svetlu čitavoj Evropi. Igrao je hrabro, ali pametno. Imao je priliku da postigne pogodak nakon odlične lopte Elšnika u prvom delu, ali je za malo bio neprecizan. Sve u svemu Zvezda i srpski fudbal imaju novog Dušana Tadića, ako ne i dosta boljeg igrača.

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

Mvumpa Katompa Silas 6 - Bio je dosta opterećen dugim loptama iz odbrane, koja je morao da spušta svojim saigračima. Imao je priliku da demonstrira svoju brzinu i ozbiljno je malteritrao defanzivnu liniju Intera, ali njegova sebičnost u pojedinim momentima je možda koštala Zvezdu i nečeg više večeras u Milanu. Imao je izglednu priliku za gol u prvom poluvremenu za gol, ali je Zomer odlično reagovao.

Šerif Ndijaje 5 - Nekako je bio neutralisan u većem delu meča, nije se video na terenu. Bio je potpuno neupotrebljiv, svojom ili krivicom saigrača to je za diskusiju, ali nije uspeo ništa da napravi na terenu.

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

IZMENE

(59. minut) Nemanja Radonjić 5 - Uspeo je Radonjić da otvori Iliću dobru priliku za napad, ali pored toga definitivno je jasno 

(59. minut) Bruno Duarte 5 - Baš kao što je Šerif bio odsečen ništa se nije promenilo ni ulaskom Duartea u igru. Par puta je imao nekakav kontakt sa loptom, ali daleko od toga da bi nešto ozbiljnije uspeo da napravi.

(59. minut) Luka Ilić 5.5 - Imao je u samoj završnici meča dobru šansu za pogodak nakon pasa Radonjića, ali je bio totalno neprecizan.

(90. minut) Milan Rodić - premalo je vremena proveo na terenu da bi se ocenio.

(90. minut) Dalsio Gomeš -  premalo je vremena proveo na terenu da bi se ocenio.