02.10.2024.

05:36

Foto: tanjug/ap

Sport

Agonija navijača Zvezde, utučeni posle kraha! Jedan igrač ih je raspametio (FOTO)

Poklanjala je Zvezda golove u prvom meču Benfiki na "Marakani" i pogurala Portugalce do pobede, a nije bila škrta ni protiv Intera u Milanu.

Opet su crveno-beli sebi zagorčali život i sa tri direktne greške častili Inter. Zvezda je odigrala sasvim solidno prvo poluvreme, iako je primila gol iz slobodnog udarca, ali se potpuno raspala u drugom delu meča i greškama pomogla protivniku da dođe do pobede. Inter je samo čekao greške šampiona Srbije i nakon kikseva Krunića, Spajić i Drkušića stigao do tri brza gola, a onda "pokerom" stavio tačku na utakmicu. 

Informer



Prvo je nesigurni Piter Olajinka u 11. minutu napravio faul nad Pjotrom Zjelinskim i omogućio Hakanu Čalhanogluu da direktnim udarcem iz slobodnog udarca matira loše postavljenog Omrija Glazera. Na isteku 60 miuta igre opet je tragičar bio Rade Krunić. Iskusni vezista je kačio loptu glavom kod prvog gola "neroazura", dok je neposredno pre drugog izgubio loptu u opasnoj zoni pred svojim kaznenim prostorom i omogućio Taremiju da asistira Marku Arnautoviću. Kiksnuo je potom i kapiten Uroš Spajić u 72. minutu, direktno mu je iz nogu loptu ukrao Taremi i ostvario drugu asistenciju na utakmici. Za totalni potop u 81. minutu nakon što je Drkušić srušio Lautara Martineza u svom kaznenom prostoru pobrinuo se Taremi da ponese epitet igrača utakmice.

Informer

Navijači su u neverici jer su golovi primljeni nakon individualnih grešaka i to na sopstvenoj polovini. Ali, ima fudbalera čijim izdanjem su zadovoljni protiv Intera. Talentovani Andrija Maksimović opet je hrabrom igrom oduševio "delije", neke podsetio i na legendarnog Dejana Savićevića.

"Maksimović. Od Savićevića nisam video ovaj potez", komentra je jednog navijača Zvezde na društvenoj mreži "X".

"Strašna je činjenica da primaš šest golova u Ligi šampiona sve zbog grešaka koje sam praviš u poslednjih 25 metara. Ali bukvalno svaki je primljen zbog naše greške. Ni Benfika ni Inter nisu dali neki gol da su iskreirali neku akciju".

"Šta komentarisati o utakmici koju smo izgubili 4:0 posle četiri početničke greške Elšnik, Krunić, Spajić, Drkušić, koje se ne praštaju u opštinskoj ligi a kamo li na ovom nivou?! Vredi pomenuti Mesija Maksimovića. Bravo dečko. Điga standardno odličan".

"Ko kaže da je rezultat nerealan pojma nema o fudbalu. Glazer skinuo pet mrtvih šansi. Ekipa posrana, uplašena i opet potpuno nepotrebno u nekoj novoj formaciji. Miloje kad bi znao šta je ispravan potez na 0-1 ne bi bio u Zvezdi".
 

"Jeste poraz visok ali je nezasluzen. Bolji su ali ne toliko. Videli smo kako greške na našoj polovini kažnjava ozbiljan tim. Ovo nam je pokazatelj gde smo, koliko moramo da radimo i koliko nam igraca nivoa Hvanga jos treba. Biće to dobro!

Navijači su oduševljeni Maksimovićem.

Zvezda će u trećem kolu Lige šampiona igrati protiv Monaka u gostima 22. novembra od 18.45 i ukoliko želi pozitivan rezultat, moraće mnogo bolje od ovoga da pokaže tada.