02.10.2024.

06:30

Foto: tanjug/ap

Sport

Ajde da su nas razvalili, pa da im skineš kapu... Elšnik deprimiran posle poraza

Zvezdu su individuelane greške koštale protiv Benfike, nažalost iz toga crveno-beli nisu ništa naučili, jer je i Inter kaznio svaki kiks crveno-belih koji ne nedopustiv za Ligu šampiona. 

Inter je slavio 4:0, ali Elšnik kaže da srpski šampion u dobrom delu utakmice nije delovao inferiorno.

Težak poraz. Izgubiti 4:0 nikada nije lako, naročito kada na momente imaš osećaj da možeš da igraš sa njima. Opet neke naše greške koje njima omogućuju da lako dođu do šansi. A oni imaju kvalitet da to završavaju. Po igri, nisu bili 4:0 ispred nas. Fudbal se igra za golove, oni su dali četiri, a mi nijedan. Po posedu smo bili tu. Nismo kreirali neke šanse, ali nam je nešto falilo da to kapitalizujemo. Sa druge strane, oni su nas kaznili odmah kako smo im dali priliku - rekao je razočarani Slovenac.

Greške su koštale Zvezdu i protiv Benfike u prvom kolu.

- Treba da izbegavamo greške pozadi kada igramo iz zadnje linije. Ali to je naš način i nećemo odustati od toga. Mi kao Crvena zvezda i u ligi igramo takav fudbal. Vidi se na momente da možemo na tom nivou, ali ne 90 minuta. Izgubimo fokus u nekom trenutku.

Informer

Boli jer imaš osećaj da možeš više, rekao je Slovenac posle utakmice.

- Ajde da su nas razvalili pa da im skineš kapu... Ali imali smo momente, dvadesetak minuta kreiramo šanse. Igraš u gostima protiv prvaka Italije, ekipe koja je nedavno igrala finale Lige šampiona. Slično je bilo protiv Benfike. U prvom delu utakmice smo pokazali da Zvezda nije daleko od tog nivoa, ali da nam još malo fali. Znamo da nema laganih rivala, ali će verovatno biti malo lakša utakmica od prve dve.

U naredne dve runde Zvezda prvo 22. oktobra gostuje Monaku, pa joj 6. novembra na noge dolazi Barselona. Elšnik zna kako ih izbeći brojne individualne greške.

- Svako mora da razmišlja za sebe. Kada napraviš grešku, izgubiš loptu, kada znaš da si mogao bolje, tebi je najteže, znaš da si pogrešio. Svako ko je imao loš momenat, zna šta je bio problem. Kako to izbeći? To je individualno, kako rešiti. Mi nećemo odustati od načina na koji igramo, želimo da izađemo sa loptom iz zadnje linije. Na momente kada se dobro odigra vidimo da možemo, odmah smo gore i opasni za gol.

Informer

Prokomentarisao je reprezentativac Slovenije situaciju koja je prethodila vodećem golu Intera, iz slobodnjaka.

- Bio je neki centaršut, odbijena lopta, Mesi mi ju je odložio. Ja sam se spustio, bili su blizu mene u pritisku. Pokušao sam da izvučem faul, na kraju me je njihov igrač prestigao, a ja napravio faul u opasnoj zoni. Iz slobodnjaka je pogodio neodbranjivo, mislim da je Rade malo pipnuo loptu, da je pomogao da ona ode u 90 i da Glazer nije imao šanse. To je druga utakmica u kojoj smo primili evrogol iz slobodnjaka. Nije puno takvih golova, a nama se desilo dva puta zaredom da na početku utakmice primimo evrogol. Bez tog gola bi verovatno malo drugačije kranula utakmica.

Bonus video