02.10.2024.

12:32

Foto: printscreen/Youtube/Mojih TOP 11 sa Nebojšom Petrovićem

Sport

Niste došli na Interov rođendan, sami sebi ste dali golove! Pančev grmi posle bruke Zvezde u Milanu

Iako su se crveno-beli solidno držali u većem delu utakmice, individualne greške koštale su ih ubedljivog poraza protiv šampiona Italije.

O igri Zvezde, nakon ovog neuspeha, govorio je legendarni napadač oba kluba, Darko Pančev, koji je istakao da su crveno-beli praktično sami sebe pobedili.

- Sami sebi dali četiri gola, sami sebe pobedili, sami sebe uništili. Naiva, čista naiva. Greške kakve su retko viđene i u nižerazrednim takmičenjima. Što je najgore, te greške se ponavljaju Zvezdi na najvećoj evropskoj sceni. Zvezda, pritom, nije došla na Interov rođendan, već da mu, eventualno, zapreti - rekao je Pančev za "Sport klub", dodajući da je Zvezda zapravo poklonila pobedu Interu.

Informer

FK Crvena zvezda - Inter Milan

Pančev je pohvalio mladog Andriju Maksimovića, koji je bio jedna od retkih svetlih tačaka za Zvezdu u ovoj teškoj utakmici.

- O tom momku mogu govoriti samo u superlativima. Trener Milojević mu je s pravom ukazao šansu od starta, a on je ponovo uzvratio zapaženom igrom. Bilo bi naopako da napusti klub pre nego što odigra bar 120 utakmica za Zvezdu. Njegov ostanak u ovoj fazi razvoja može mnogo značiti ne samo za Zvezdu, već i za reprezentaciju Srbije - izjavio je Pančev, naglašavajući da su kreativni igrači poput Maksimovića "suvo zlato".

Informer

Andrija Maksimović

Crvena zvezda sada mora da se konsoliduje pred naredne izazove u Ligi šampiona, a mladi Maksimović bi mogao biti ključni faktor u napredovanju ekipe.