02.10.2024.

14:48

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Sport

Zvezda je oštećena protiv Intera! Oglasio se stručnjak: Ko je koga tu gurao?!

Nije lako navijačima Crvene zvezde jedan dan posle teškog poraza od Intera u utakmici drugog kola Lige šampiona odigranoj u Milanu, a još teže će im biti posle stručne analize eksperta za suđenje, Zdravka Jokića.

Naime, on je na televiziji "Arena sport" objasnio da je srpski šampion u bio oštećen, pogotovo kod prvog gola koji je postigao Hakan Čalhanoglu iz slobodnog udarca. Jokić smatra da faul nije trebalo da bude dosuđen za "neroazure":

- Ko koga gura, za koga je faul? Igrač Intera ima sve vreme ruku na leđima igrača Zvezde, gura ga, ne vidim dole nogom da nešto pravi prekršaj. U jednom momentu se vidi iz jednog ugla da je njegova ruka bila ispod miške igrača Zvezde koje je on tu zavukao i možda je sudija taj deo okarakterisao kao faul. Ali, ono što često ja govorim kad faul ovako u kontinuitetu traje, to treba odmah svirati jer dolazi do revanša. Ne vidim šta je ovde igrač Zvezde uradio da bi bio dosuđen prekršaj. Obostrano povlačenje ili faul za Zvezdu.

Informer

 

Osvrnuo se Jokić i na situaciju kada je Uroš Spajić startovao i oborio protivničkog igrača. Penala nije bilo:

- Videćemo da je Spajić izbio loptu, a igrač Intera je udario u njegovu nogu koja je bila i kretala se u prirodnom položaju. On nije išao đonom ili na nogu igrača nego je izbio loptu, a suparnički fudbaler udara i sam sebe povređuje.

Mnogi smatraju da nije trebalo da bude dosuđen penal za Inter posle nespretnog starta Vanje Drkušića. Ipak, Jokić smatra da je sudija doneo dobru odluku:

- Nažalost, videćemo iz drugog ugla da je Drkušić išao na tetivu, na nogu i prekršaj je bio. Ali imam utisak da fudbaler Zvezde nije startovao, više je zasrljao, išao nekontrolisano na igrača. Kazneni udarac je, nažalost, postojao - rekao je Zdravko Jokić.

Crvena zvezda je na dve utakmice dosadašnjeg toka Lige šampiona upisala dva poraza, prvo od Benfike u Beogradu, a zatim od Intera u Milanu. Naredni meč u spomenutom takmičenju će odigrati protiv Monaka u Monte Karlu.