02.10.2024.

19:30

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Sport

Maksimović najmlađi srpski fudbaler koji je zaigrao u Ligi šampiona!

Zvezdin Mesi, kakao ga mnogi oslovljavaju, na taj način postao je najmlađi ikada u istoriji crveno-belih, ali i srpskog fudbala, koji je igrao u ovom elitnom rangu.

Srušio je rekord koji datira iz prošle sezone, kada je Kosta Nedeljković zaigrao 25. oktobra protiv Lajpciga, sa 17 godina, deset meseci i devet dana. 

Računajući sve učesnike u ovoj sezoni Lige šampiona - mlađi od njega su samo Ajub Buadi iz Lila sa 16 godina, 11 meseci i 15 dana i fudbaleri Barselone Lamin Jamal sa 17 godina, dva meseca i šest dana i Andres Kuenka sa 17 godina, tri meseca i 20 dana.

Informer

Andrija Maksimović

Izabranici Vladana Milojevića sinoć su doživeli gorak poraz na gostovanju ekipi Intera (0:4), u okviru drugog kola prvog po jačini evropskog takmičenja. Čini se da je jedna od najsvetlijih tačaka bio upravo 17-godišnjak koji nije ništa prepuštao slučaju, već se maksimalno trudio kako bi opravdao svoja, očekivanja trenera, ali i saigrača.

Imao je mladi Maksimović par odličnih šansi da zatrese mrežu "ljutog" rivala, ali mu nijednom nije pošlo od ruke. Bez obzira na to, momak poreklom iz Novog Pazara ostavio je sjajan utisak, a po završetku meča je poručio da mu je veoma krivo što njegov debitantski nastup u Ligi šampiona nije krunisan pobedom.

- Krivo mi je zato što mi je ovo debitatnski nastup u Ligi šampiona, hteo sam da bude pobeda, ali u nedelju imamo utakmicu protiv IMT-a, dižemo se i idemo tamo na pobedu. Maštao sam kao dete da igram ovakvu utakmicu, ostvario sam san, ali krivo mi je što nije pobeda, ali šta da se radi - poručio je Maksimović.