03.10.2024.

12:47

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kada dođe Štutgart, Milojević će prestići Miljanića! Neverovatna statistika srpskog stratega!

Gledajući statistiku i dosadašnje rezultate, pedantni strateg iz Aranđelovca definitivno je najefikasniji trener crveno-belih u ovom veku.

Nekadašnji fudbaler trenutno je na koti 48, kada je reč o utakmicama evropskog ranga - upisao je 17 pobeda, uz 15 remija i 16 poraza na klupi ekipe sa "Marakane". Nema mu ravnog ako govorimo o Ligi šampiona, s obzirom da mu je protekla utakmica protiv Intera na "Đuzepe Meaci" bila 32. u elitnom takmičenju, te da je računajući i kvalifikacije upisaao tačno deset pobeda.

Informer

Vladan Milojević

Aktuelnom šefu stručnog štaba srpskog prvaka potrebne su još dve utakmice kako bi dostigao rekord nekadašnjeg trenera Miljana Miljanića, koji je smatran za jednog od najboljih u istoriji domaćeg fudbala.  

Miljanić je tokom svog mandata (1966 - 1974) predvodio crveno-bele na 50 evropskih utakmica. Skor mu iznosi - 26 pobeda, pet remija i 19 poraza, tako da bi po tom parametru, Milojeviću trebalo još devet trijumfa da stigne do izjednačenja.

Informer

Miljan Miljanić

U prilog postignućima stratega iz Aranđelovca ide činjenica da ima čak 12 utakmica više u Ligi šampiona, u odnosu na popularnog Čiču u Kupu Evropskih šampiona. Legitimno je smatrati da bi Milojević imao i koju pobedu više da je imao manji broj utakmica u Ligi šampiona, a više u Ligi Evrope, ali je sve to u domenu teorije.

Suma sumarum - Milojević ima 183 takmičarske utakmice na klupi srpskog šampiona. Ta brojka je prošlog proleća prešla 200, ako se računaju i prijateljski, pripremni susreti. Iskusni stručnjak je na funkciji u taboru crveno-belih zbirno više od 1000 dana, čime mogu još da se pohvale samo velikani poput Miljanića, legendarnog Miše Pavića, Branka Stankovića i Milovana Ćirića.