03.10.2024.

12:07

Foto: abaliga.com

Sport

Sferopulos pred put u Pariz: Čekaju nas izuzetno "naoštreni"!

Kao i takmičenje u ABA ligi, crveno-beli svoju avanturu u Evropi započinju duelom sa novim članom elite. Ka odbrani titule u regionu krenuli su neuspešno preko Dubaija, a sada ih očekuje gostovanje Parizu u Evroligi.

Kako se ne bi ponovio ishod sa Bliskog Istoka, trener Sferopulos poziva na oprez.

Informer

Janis Sferopulos

Moramo da uđemo u sezonu sa puno truda. Želimo da ove sezone budemo fokusirani na plan, da se borimo za svaku utakmicu i na kraju ćemo videti šta ćemo uraditi. Dubai je bio posebno motivisan, sigurno je da će i Pariz biti posebno motivisan. Pročitali smo da je utakmica rasprodata. Bićemo spremni za njihov entuzijazam - rekao je Grk.

Ekipa Pariza je prošle sezone osvojila Evrokup i demonstrirala je impresivni igrački kadar, koji sa klupe, od ove sezone, predvodi nekadašnji reprezentativac Argentine i NBA igrač Tijago Spliter.

Sferopulos upozorava da predstojeći rival igra jedinstvenu košarku, ali ističe da je njegova ekipa spremna.

- Igramo u gostima, a svaka utakmica u gostima nije laka. To znači da moramo da ostanemo fokusirani. Imamo plan kako da igramo protiv njih i veoma je bitno da ga ispoštujemo. Pariz je tim koji dugo igra zajedno, tu je većina igrača iz prošle sezone, uz neke nove. Iako su promenili trenera, igraju slično kao i prošle godine. Moramo da igramo jako dobro da bi kontrolisali ritam utakmice - objasnio je Janis.

Informer

Prva zvezda Pariza - Ti-Džej Šorts

Nekadašnji trener Makabija se potom osvrnuo i na najbolje pojedince Parižana i izdvojio mladog Nadira Hifija (22) i MVP-ja Evrokupa Ti-Džej Šortsa (26).

- Imaju mnogo dobrih igrača. Tu je Šorts, Hifi. Oni sigurno imaju neke igrače koji imaju više lopte u rukama i sve organizuju, kreiraju i daju poene, ali sigurno je da ne smemo da potcenimo nikoga jer oni igraju dosta dobro kao tim. Dobro su utemeljeni - zaključio je Sferopulos.