03.10.2024.

12:30

Foto: abaliga.com

Sport

Dobrić i Mitrović pozivaju na oprez: Pariz igra brzo, moramo da ih usporimo!

Upravo je raskošni arsenal u ofanzivi vodio tim iz francuske prestonice do titule u Evrokupu prošle sezone, pa je sigurno da će se iste filozofije držati i u eliti.

Dobrić ističe da su crveno-beli toga svesni i da će dati sve od sebe kako bi usporili meč i onemogućili Parižane da uđu u svoj ritam.

Pariz je ekipa koja igra sa velikom energijom i na veliki broj poseda i poena. Ako želimo da dođemo do pobede mislim da to moramo da im uskratimo, da ih malo usporimo i da igramo na naš način. Ako se uđe u njihov ritam, tada mogu da pobede bilo koga. Imaju kvalitet i energiju, mogu svakome da ubace 100 poena. Igraju Evroligu prvi put, tako da će dati sve od sebe - objasnio je Dobrić.

Informer

Ognjen Dobrić

Jako važan deo pripreme svakog meča je skauting protivnika, a Pariz je i dalje nepoznanica evroligašima. 

S obzirom da su prošle godine nastupali u Evrokupu, ostavili su dobar deo svoje igre "skrivenim", pa to otežava posao Crvenoj zvezdi i treneru Janisu Sferopulosu.

Informer

Luka Mitrović

Ipak, krilni centar šampiona Srbije i regiona, Luka Mitrović poručuje da su crveno-beli spremni za fizički naporan duel.

Protiv sebe imamo jednu novu ekipu Evrolige koja će definitivno biti motivisana da se pokaže u najboljem mogućem svetlu i da pokaže da pripada ovom takmičenju. Jedna atipična ekipa, pomalo nepoznata svima nama, pogotovo u ranoj fazi takmičenja. Znamo da nas čeka jedan fizički zahtevan meč sa dosta trčanja, tranzicije, kratkih napada. Sa te taktičke strane mislim da smo se dobro spremili. Motivisani smo i spremno dočekujemo početak takmičenja - rekao je Mitrović.