03.10.2024.

18:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Ispovest Zvezdinog Amerikanca: Mrzeo sam kada se sretnem sa Teodosićem!

Crvena zvezda nije započela sezonu na najbolji način, pošto je već stigla da upiše poraz i to u ABA ligi, gde je uz Partizan glavni favorit za osvajanje titule. Izgubila je od Dubaija u istoimenom gradu, a u petak će odigrati prvi meč Evrolige protiv Pariza na strani (21.00, Sport klub 1).

Jedno od najvećih pojačanja za tim sa Malog Kalemegdana, Ajzea Kenan, sumirao je utiske dosadašnjeg toka sezone. Amerikanac je rekao da uživa u crveno-belom dresu i veruje da ekipa može da dođe i do Fajnal fora:

- Dobar je osećaj. Imamo dobru grupu momaka i sjajnog trenera. Razgovarao je sa mnom i dao mi samopouzdanje u vezi sa onim što želi da izgradi, dopuštajući mi da budem ono što jesam. Uz njegov cilj da pobeđujemo, da stignemo do plej-ofa, a nadam se i do Fajnal fora, to su sve stvari u kojima želim da učestvujem. Organizacija je sjajna i zato mi je bilo lako da dođem - rekao je Kenan za specijalizovani košarkaški portal "Eurohups".

Informer

 

Zvezda je u 21. veku samo jednom uspela da prođe prvu fazu Evrolige i plasira se u četvrtfinale. Kenan smatra da je sada vreme da se ponovo napravi iskorak:

- Mislim da imamo prave igrače da napravimo pomak, ali moramo da idemo korak po korak. Svi smo novi ovde, pa moramo da gradimo hemiju. Sviđaju mi se naše šanse protiv bilo koga.

Potom je dao veoma zanimljivu izjavu o Milošu Teodosiću, protiv koga je igrao mnogo puta, a u Zvezdi prvi put sa njime:

- Definitivno ću da ga ispitujem. Znači mi mnogo što igram s njim. Mrzeo sam kada igram protiv njega, zato što znam koliko je talentovan. Ja sam defanzivac i način na koji igram odbranu, činjenica da je u stanju da doda loptu na poseban način pokazuje koliko je dobar igrač i koliko voli i idealizuje igru. Biti sa njime na terenu, šuter kao što sam ja... Ne mogu da dočekam.