04.10.2024.

23:15

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nedović i Sferopulos saglasni: Iskustvo je prelomilo!

Ako se po jutru dan poznaje biše ovo vrlo stresna sezona za navijače Crvene zvezde. Srpski šampion izvojevao je tešku pobedu na startu Evrolige pošto je savladan Pariz u "Adidas Areni". Trijumf je osiguran, ali je ponovo bilo mnogo drame pošto je utakmica završena rezultatom 80:77 za četu Janisa Sferopulosa.

Videlo se u Parizu da će ponovo odbrana biti najjača snaga crveno-belih budući da je novopečeni učesnik Evrolige "slomljen" tek kada je defanziva počela da funkcioniše. Svesni su toga i u taboru Zvezde potvrđuju izjave nakon utakmice. 

- Veoma smo srećni, bilo je bitno da dobijemo prvi utakmicu Evrolige u sezoni. Ovo nam znači za samopouzdanje, bila je teška utakmica. Iskusan smo tim, to smo pokazali - rekao je MVP utakmice - Nemanja Nedović. 

Informer

 

Šuter Zvezde je meč završio sa 21 poenom i sa samo jednim promašajem iz igre! Na njegove reči vrlo brzo se nadovezao trener - Janis Sferopulos. 

- Pokazali smo karakter, igrali smo na pravi način i nismo paničili. Dobre odluke na obe strane parketa uspeli smo da preokrenemo, a onda smo kontrolisali sva dešavanja na terenu. Imamo mnogo iskusnih igrača, odigrali su mnogo ovakvih utakmica - rekao je Sferopulos, a potom nastavio. 

- Dobro je početi pobedom, ali ovo je tek početak sezone. Moramo da nastavimo sa jakim radom i budemo skromni.