06.10.2024.

22:11

Foto: aba-liga.com

Sport

"Delije" izgubile živce! Navijači traže ostavku Sferopulosa! (VIDEO)

Pristalice aktuelnog šampiona ne mogu da oproste neočekivano loše izdanje svojih ljubimaca u Dalmaciji, pa pozivaju na radikalne promene što pre.

"Sferopulosu odmah otkaz", "Valjda neko u upravi ima karakter da kazni najodgovornijeg za očajni pripremni period, katastrofalni plan igre i potpuni nedostatak hemije među igračima", pisali su besni navijači po platformi Iks.

"Delije" grčkog stručnjaka smatraju za glavnog krivca i traže njegovu ostavku, nakon samo četiri odigrane utakmice u sezoni.

Sferopulos je upisao pobedu na otvaranju Evrolige na gostovanju Parizu, ali je na startu ABA lige poražen od Dubaija. Donekle je uspeo da se vrati na pobednički kolosek slavljem protiv Mornara, ali je novi debakl u regionalnom takmičenju značajno uzdrmao njegov položaj.

Informer

Janis Sferopulos na "vrućoj stolici"

Mnogi smatraju da je drugim porazom u tri meča već izgubljeno prvo mesto, koje u najvećem broju slučajeva znači titulu.

Posebno se ističu kritike na račun Jaga Dos Santosa. Omaleni Brazilac je u samom finišu meča sa par izgubljenih lopti zacementirao poraz, a i na samom startu sezone se nije naročito istakao u širokoj rotaciji Sferopulosa.

Iako je prošle godine odlučivao u mnogim mečevima, pa čak i u večitom derbiju, navijači žale što je reprezentativac "karioka" ovog leta zadržan u timu.

Priliku za iskupljenje crveno-beli imaju već u sredu, ali neće da im bude lako. U Beogradsku arenu stiže ekipa Baskonije, koja je već savladala Partizan na svom parketu u 1. kolu.