06.10.2024.

20:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda rutinski slomila IMT! Rodić od tragičara do junaka (FOTO/VIDEO)

Morali su fudbaleri Crvene zvezde da se pomuče i oznoje kako bi nastavili seriju pobeda u domaćem prvenstvu. Pogotovo jer je duel na stadionu u Loznici došao posle teškog poraza od Intera u Ligi šampiona (0:4), zbog čega je trener Vladan Milojević "promešao karte" kada je reč o startnoj postavi.

Šansu od prvog minuta dobili su Prucev, Leković, Dalsio, Kanga, Milson, Ilić i Duarte, kapitensku traku nosio je Rodić, dok su ovog puta na klupi za rezerve ostali Spajić, Seol, Elšnik, Krunić, Olanjinka i Silas.

Mogli su crveno-beli praktično u prvom poluvremenu da reše pitanje pobednika, ali realizacija je ovog puta prilično zakazala. Prvo je Milson već u petom minutu pogodio stativu, nakon odličnog šuta sa distance, a potom su dobre šanse imali Điga i Rodić.

Istakao se golman Vukliš kod još jednog pokušaja Milsona, da bi posle odbitka i udarca Maksimovića loptu sa gol-linije izbacio Bastaja. Domaćin je ozbiljno zapretio preko Jovića, koji je glavom šutirao preko gola, a onda je u 36. minutu aktuelni šampion došao do prednosti.

Odlično su Milson i Dalsio odigrali dupli pas po levom krilu, a momak iz Angole majstorski je pogodio sa sedam-osam metara, iako je bio skroz iskosa.

Informer

Milson na meču protiv IMT-a

Samo nekoliko trenutaka kasnije mogao je Duarte da reši sve dileme i obezbedi Beograđanima miran odmor. Posle greške odbrane IMT-a, primio je loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo svog čuvara, namestio se na levu nogu, ali je pogodio samo stativu.

Probala je Zvezda odmah posle pauze da završi posao, ali Milson se ovog puta obrukao u idealnoj situaciji, a onda je u 56. minutu stigla kazna za promašaje. I to na kakav način.

Petljao je Rodić s loptom na centru, dodao je loš i slab pas ka Lekoviću, presekao je to Joan Kur, video da je golman Glazer izašao sa gola, namestio se i fenomenalnim lobom zatresao mrežu. Bio je to pogodak sa preko 40 metara, koji je šokirao sve na klupi crveno-belih.

Morao je Milojević da reaguje sa određenim izmenama, poslao je na teren Radonjića i Kataija, a to je vrlo brzo dalo rezultat. Upravo se, na ovom meču, kapiten Rodić iskupio za prethodni kiks u 65. minutu. Korner sa leve strane izveo je Kanga, a iskusni levi bek je odlično skočio na prvoj stativi i još jednom nadmudrio Vukliša.

Informer

Milan Rodić postigao drugi gol za Zvezdu

Do kraja je Zvezda imala inicijativu i kontrolu nad utakmicom, stvorila je i dobre prilike preko Duartea i Kataija da reši sve dileme oko pobednika, ali što nisu oni, uspeo je Silas u nadoknadi vremena posle asistencije Kange.