07.10.2024.

18:25

Foto: abaliga.com

Sport

Oglasio se Zvezdin dželat! Košarkaš Splita otkrio veliku slabost u timu crveno-belih!

Ova pobeda nad evroligaškim velikanom odjeknula je širom regiona, a jedan od ključnih junaka bio je David Škara, koji je u poslednjih 13 minuta meča postigao čak 14 poena.

Škara je nakon meča za "Slobodnu Dalmaciju" podelio svoje utiske, ističući važnost podrške publike i timskog samopouzdanja.

- Znali smo da ćemo uz podršku publike imati šanse za pobedu ako ih držimo u egalu do kraja. Imaju veliki kvalitet, evroligaška su ekipa, ali smo mi verovali u sebe. Imali smo samopouzdanje - rekao je Škara.

Informer

David Škara

Tokom utakmice, Škara se istakao odličnim izvođenjem taktičkih zamisli trenera, posebno u igri protiv centara Crvene zvezde. Iako je američki centar Splita, Beret Benson, izostao, Škara je preuzeo odgovornost i često se spuštao na poziciju "petice", uspevajući da nadmudri protivničke centre.

- Nema Zvezda nekog dominantnog centra što se tiče igre na lou-postu, tako da sam uspeo da odradim neke taktičke zamisli trenera. Uspeli smo da sakrijemo nedostatak petice - naglasio je Škara.

Pobeda nad Crvenom zvezdom donosi Splićanima veliki podsticaj i nadu da mogu ostvariti značajne rezultate u nastavku sezone ABA lige.