07.10.2024.

17:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Ivanić propušta i Monako! Povreda Zvezdinog veznjaka je ozbiljnija nego što se činilo!

Vezista crveno-belih, koji je ove sezone pružao izvanredne partije, povredio je primicač tokom večitog derbija sa Partizanom, zbog čega je već propustio meč protiv Intera u Milanu.

Kako prenosi Mozzart Sport, situacija sa Ivanićevom povredom je ozbiljnija nego što se prvobitno činilo, pa će iskusni fudbaler izostati i iz sastava za duel protiv Monaka 22. oktobra na stadionu "Luj Drugi".

Informer

Mirko Ivanić

Tokom reprezentativne pauze, Ivanić će trenirati po posebnom programu, ali je jasno da njegov povratak na teren neće biti brz. Stručni štab ne želi da rizikuje dodatne komplikacije, pa će Ivanić pauzirati i protiv Radničkog iz Niša pre duela sa Monakom.

U njegovom odsustvu, crveno-beli su već morali da naprave određene promene. Na gostovanju Interu, kreatorska uloga poverena je 17-godišnjem Andriji Maksimoviću, koji je odigrao zrelo i pokazao veliki potencijal, dok je protiv IMT-a u Superligi, na toj poziciji igrao Luka Ilić, dok su ključevi igre bili u rukama Gelora Kange.

Informer

Andrija Maksimović

Zanimljivo će biti videti kako će trener Vladan Milojević dalje kombinovati sastav, posebno s obzirom na to da Maksimović pokazuje sve više kvaliteta i nameće se za mesto u prvom timu. U meču protiv IMT-a Maksimović je zaigrao na desnom krilu, dok je Silas meč počeo na klupi, što otvara dodatne opcije za Milojevića u nastavku sezone.

Iako Zvezda u Superligi može da eksperimentiše sa formacijom i rasporedom igrača, u Ligi šampiona ekipa će verovatno nastaviti da igra sa defanzivnijim postavama. Nakon Monaka, crveno-bele čekaju ključni mečevi u domaćem prvenstvu protiv Spartaka i Vojvodine, a potom i okršaj sa Barselonom na Marakani. Ivanićev povratak na teren biće od vitalnog značaja za Zvezdu u tom periodu.