08.10.2024.

19:50

Foto: tanjug/ap

Sport

Zvezda direktno u Ligi šampiona!? Evo od čega zavisi!

Nije se Crvena zvezda proslavila na startu takmičenja u Ligi šampiona pošto nakon dva kola ima nula bodova. Ipak, činjenica da je velikan sa "Marakane" četvrti put u poslednjih osam godina među elitom bez dileme može da raduje sve u klubu, ali to nije kraj. Crveno-beli bi i naredne sezone mogli da budu deo Lige šampiona i to - direktno! 

Da teoretska šansa postoji bilo je poznato i pre početka aktuelne sezone, ali je bilo jasno da će Crvenoj zvezdi za tako nešto biti potrebni rezultati u drugim takmičenjima. Početak - obećava. Preduslov za tako nešto je da četa Vladana Milojevića odbrani titulu u Srbiju, a iako je prošlo tek 11. kola izvesno je da će to biti slučaj. 

Ono što posebno raduje crveno-bele može da bude rasplet u ostalim takmičenjima. Da bi Zvezda direktno završila u Ligi šampiona potrebno je da čak pet klubova ne bude prvi u svojim ligama - Glazgov, Dinamo Zagreb, Šahtjor, Salcburg i Olimpijakos. 

Ukoliko bi se sezona sada završila i stanje na tabeli ostalo isto - Crvena zvezda bi bila direktan učesnik Lige šampiona. Rendžers je trenutno treći u Škotskoj, Dinamo je treći u Hrvatskoj, Šahtjor je četvriti u Ukrajini, Salcburg peti u Austriji, a Olimpijakos treći u Grčkoj. 

Dakle, nade da Crvena zvezda i naredne sezone bez kvalifikacija bude deo elite postoje. Budući da konkurenti srpskog kluba ne briljiraju na startu sezone šanse za tako nešto sve su veće i veće.