09.10.2024.

22:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Nisam glup da zaboravim Nedovića! Sferopulos o Baskoniji i igračima, a njega je posebno pohvalio!

Strateg crveno-belih prvo je prokomentarisao meč:

- Timska pobeda. Svi koji su igrali doprineli su pobedi. Kontroli smo igru svih 40 minuta. Počeli smo prilično dobro. Oni su se borili da diđu do preokreta, iako smo imali dvocifrenu razliku, pokušavali da se vrate, ali mi smo kontrolisali utakmicu sve vreme. Odlična odbrana, sveli smo ih na 71, na tri utakmice postizali su 83 poen, znali smo kako da odbijemo Hauarda,, odigrali smo odličnu utakmicu, kao tim i tako želim da nastavimo. Želim da zahvalim i navijačima, koji su ispunili tribinu, zajednoi sa njima, želimo da naša hala bude naša tvrđava, zamak, koji ne može da se sruši.

O stepenu kvaliteta igre Crvene zvezde:

- Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica do sada. Bilo je i malo lošijih perioda u igri. Protiv Pariza je bilo dobro, ali sada je bilo još bolje. Ima stvari koje možemo i da unapredimo, ali igramo i iznad proseka u odbrani. Kad nije funkcionisalou napadu, funkcionisalo je u odbrani. 

O tome da li je bilo pritiska posle poraza od Splita:

- Hvala navijačima za aplauze i podršku. Moramo da budemo strpljivi. U našim redovima imamo dosta igrača koji treba još da nauče kako se funkcioniše u Zvezdi. Jasno je da nije lako. Videli ste najboljuutakmicu u ovoj sezoni i najglasniju podršku. Srećni smo kada ponbedimo, a kada izgubimo. Sam sebi nabijam pritisak, ne čitam novine, trener mora dase fokurira na svoje znanje a ne na novine. 

O seriji rivala 12:1 i praznom hodu u jednom trenutku:

- Napadački jeste bio prazan hod, ali meni kao treneru je bilo važno da se nismo raspali već da smo odbrnaom uspeli da zadržimo prednost.

O Mekintajeru i Nedoviću:

- Srećni smo što imamo Mekintajera, kad treba da pogodi, on će da pogodi, kad treba da asistira on će da asistira. Nedović je imao malu povredu, nisam glup kao trener da Nedovića zaboravim na klupi. 

O Nikoli Kaliniću:

- On uvek može bolje, to je normalno. Nikola je bio veoma važan za ovaj meč svojim kvaliteom i ličnošću, trebao nam je na terenu. Trebao nam je i svojom multifunkcionalšću.  

O Bolomboju:

- Imao je odličnu utakmicu. To je Džoel kakvog želim da vidim na terenu, kako se bori za svaku loptu, bori sa svojim krupnim rivalima. 

O treniranju 15-16 igrača. Da li je teško, ili...

- Nije teško za mene. S obzirom na to koliko ima takmičenja to je optimalan broj. I kad tu uračunamo i ne daj vože povrede, 15-16 igrača mi trebaju. Pričao sam i sa kolegama isti je odgovor. Sa druge strane naravno potrebno je i malo više vremena da ti momci profunkcionišu i kad dođu na pravi nivo, tu i ostanu. Treba vremena organizovati odbranu i napads sa tolikim brojem igrača, ali ja sam zadovoljan sa njima. Idemo korak po korak zadovoljan sam njima, zadovoljan sam kako igramo - zaključio je Sferopulos.