11.10.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba! Elšnik među TOP 5 igrača u Ligi šampiona!

Ekipa iz Ljutice Bogdana nije baš sjajno započela svoje učešće u ovogodišnjoj reformisanoj grupnoj fazi Lige šampiona. Najpre je aktuelni srpski prvak poražen na "Marakani" od Benfike rezultatom 2:1, da bi i na gostovanju na "Đuzepe Meaci" ubedljivo izgubio od favorizovanog Intera - 4:0. Iako su izabranici Vladana Milojevića igrali kompaktno, nepromišljene greške koštale su ih ovakvih ishoda, a priliku da poprave utisak imaće već na sledećem gostovanju kod Monaka, 22. oktobra (18.45).

Iako rezultati ne idu na ruku timu sa samog vrha superligaške tabele, statistika pojedinih igrača u njihovom taboru definitivno poboljšava situaciju. Naime, crveno-beli su se na sajtu pohvalili statistikom slovenačkog reprezentativca, koji je krajem jula iz ljubljanske Olimpije prešao u srpsku prestonicu i zadužio dres aktuelnog šampiona

Momak poreklom iz Zlatoličja je obe utakmice počeo kao starter, i na terenu odigrao čitavih 90 minuta. Iako se našao u par kvalitetnih šansi, nije mu pošlo za rukom da ih do kraja i realizuje, što nije umanjilo njegov dopirnos crveno-belima na evropskoj sceni. Prema rečima kluba iz Ljutice Bogdana, Elšnik se uvrstio u "krem" društvo, bar kada su pojedini statisički podaci u pitanju.

Informer

Timi Maks Elšnik

Naime, 26-godišnji vezista je tokom protekle dve utakmice uputio 13 centaršuteva ka protivničkom kaznenom prostoru, što ga je uvrstilo na četvrtu poziciju. Ispred njega su po ovom paarametru samo Kujeper iz Briža i Džeremi Doku iz Mančester sitija sa po 16 centaršuteva, dok je iza njih Džošua Kimih sa 15.

"Na listi koja pokazuje koji su igrači uputili najviše centaršuteva ka protivničkom kaznenom prostoru, Elšnik se nalazi na visokom četvrtom mestu, koji je to uspeo da uradi u 13 situacija. Ispred veznog fudbalera našeg tima se po ovom statističkom parametru nalaze samo Kujper iz Klub Briža i Doku iz Mančester Sitija koji dele prvu poziciju sa 16 centaršuteva, dok je iza njih Džošua Kimih sa 15", pohvalili su se na sajtu Crvene zvezde.

Informer

Statistički podaci (Timi Maks Elšnik)

Jedan od Zvezdinih najvećih aduta u pomenutoj statistici prednjači i u parametru udaraca iz ugla. Na meču protiv Benfike i Intera, vezista srpskog prvaka je izveo čak devet, dok su više od njega izveli desni bek Seltika Arne Engels i kapiten nemačke reprezentacije i igrač Bajern Minhena, Džošua Kimih.

"Elšnik je izveo čak devet udaraca iz ugla, što ga pozicionira na visoko treće mesto, dok su više kornera na dva meča izveli samo Engels iz Seltika (13), kao i Kimih iz Bajerna (10)", ističu na sajtu crveno-belih.

Elšnik je bio od uticaja i u kreiranju napada, sa 13 prelazaka u ofanzivnu trećinu i 8 ključnih dodavanja u "opasne" zone. Zvezdin Slovenac se naročito ističe kroz te pasove, jer je sa 86,5% uspešnosti, precizno realizovao 100 od 115 dodavanja, među kojima dominiraju srednja (69/74) i duga (11/14), dok je u pasovima udesno napogrešiv - 38/38.

Vredi istaći i njegovu sposobnost da pokrije teren, s obzirom da je na dva pomenuta susreta prešao oko 22 kilometra, uz prosečnu brzinu od 33.26 km/h.

Informer

 

Dok smo već u materiji, osvrnućemo se i na statistiku u domaćem prvenstvu. Vezista crveno-belih debitovao je u trećem kolu Superlige protiv Jedinstva iz Uba, kada je upisao i svoj prvenac, a istim učinkom završio je i naredni meč protiv Novog Pazara.

Iako su navijači priželjkivali da će jedno od zvučnijih pojačanja u Zvezdi nastaviti u istom ritmu iz meča u meč, Elšnik je nakon toga upisao samo dve asistencije - protiv Partizana na 174. večitom derbiju i protiv Železničara iz Pančeva.