11.10.2024.

18:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

Očekujem samo jedno! Sferopulos jasan pred Igokeu!

Evroligaška sezona za Crvenu zvezdu počela je na pravi način. Četa Janisa Sferopulosa ima dve pobede iz isto toliko utakmica, ali utisak kvare slabe igre u regionalnoj ABA ligi. Aktuelni šampion doživeo je dva poraza (Dubai i Split), a šansu da se i u "domaćem" takmičenju vrate u pobednički ritam imaju već u subotu protiv Igokee. 

Svestan je Janis Sferopulos da porazi u ABA ligi više ne smeju da se dešavaju zbog čega je uoči okršaja sa Igokeom pozvao na oprez svoje igrače. 

- Izuzetno, izuzetno važna utakmica za nas, i to protiv tima koji zaista igra dobro. Uz sve to, ukoliko im to dopustite, i ne pristupite i ne odigrate utakmicu na pravi način, u stanju su da Vam nanesu ozbiljnu štetu i ugroze vas. Očekujem od mojih igrača da svi do jednog budu psihički potpuno spremni za ovu utakmicu - rekao je Sferopulos.

Sa trenerom se potpuno slaže kapiten - Branko Lazić. 

- Važna utakmica za nas, sa Igokeom nikada nisu bile lake utakmice u ABA ligi, ova koja sledi ima i dodatnu važnost jer želimo da igramo bolje u regionalnom šampionatu. Tim koji igra dobro na startu sezone, doduše vezali su dva poraza, međutim, poznajemo i ekipu i trenera. Sve to garantuje da nas čeka težak meč. Kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog važnosti meča jer želimo pobedu. Da bi do nje došli pristup mora da bude apsolutno isti kao na utakmici sa Baskonijom! Pozivam naše navijače da dođu u subotu uveče u Arenu i pruže nam podršku - zaključio je.