12.10.2024.

08:50

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Zvezda mora da se vrati na pobednički kolosek! Crveno-beli udaraju na Simanićevu Igokeu!

Pred ekipom Janisa Sferopulosa je jasan zadatak koji ne trpi izgovore - pobeda je imperativ! Idealna situacija bi bila, kada bi crveno-beli ponovili uspeh iz Evrolige, gde su u prethodna dva kola slavili protiv Pariza i Baskonije, dok u domaćem šampionatu krpe kraj s krajem na desetoj poziciji prvenstvene tabele.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je posle tri odigrana kola Jadranske lige na negativnom učinku, sa dva poraza i samo jednom pobedom. Poklekli su pred debitantom u ligi, ekipom Dubaija (86:84), kao i protiv Splita (85:78), dok su ubedljivo slavili protiv Mornara iz Bara (91:72), što je bilo očekivano s obzirom na slabiju formu Barana još od prošle sezone, kada nisu mogli da im stanu na crtu.

Svestan je grčki strateg Janis Sferopulos da porazi u ABA ligi više ne smeju da se dešavaju, zbog čega je uoči okršaja sa Igokeom pozvao na oprez svoje igrače. 

- Važna utakmica za nas, sa Igokeom nikada nisu bile lake utakmice u ABA ligi, ova koja sledi ima i dodatnu važnost jer želimo da igramo bolje u regionalnom šampionatu. Tim koji igra dobro na startu sezone, doduše vezali su dva poraza, međutim, poznajemo i ekipu i trenera. Sve to garantuje da nas čeka težak meč. Kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog važnosti meča jer želimo pobedu. Da bi do nje došli pristup mora da bude apsolutno isti kao na utakmici sa Baskonijom! Pozivam naše navijače da dođu u subotu uveče u Arenu i pruže nam podršku - poručio je Sferopulos.

Informer

Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli su slavili u poslednjih pet međusobnih susreta, pa se na Malom Kalemegdanu nadaju da bi takav scenario mogao da se ponovi i danas. Isto misle i bukmejkeri, koji su Zvezdi dali jasnu prednost sa kvotom 1,30, dok je na kvota na ekipu iz Laktaša postavljena na 8,30 - što bi značilo da bi pobeda Igokee bila prava senzacija.

Ipak, mogla bi Zvezda da bude oslabljena na današnjem meču, s obzirom da se jedan od glavnih oslonaca igre - Nemanja Nedović, povredio na meču protiv Baskonije. Momak iz Nove Varoši je izašao u poslednjem kvartalu i do finiša nije izlazio na parket, a prve procene ukazuju na to da se radi o lakšoj povredi butnog mišića. Ipak, postoje indicije da će Nedović već biti spreman za predstojeće duplo kolo Evrolige.

Informer

Nemanja Nedović

Košarkaši Igokee u sredu su se vratili sa teškog gostovanja u Vurcbrugu u okviru FIBA Lige šampiona, ali vremena za odmor i pripremu nisu imali budući da već danas gostuju u Beogradskoj areni. Na putu ka srpskoj prestonici, gostima se pokvario se autobus, a čekajući da kvar bude saniran, strateg Nenad Stefanović i njegovi saradnici organizovali su video analizu na benzinskoj pumpi. Interesantno, trener je okupio sve igrače, na sto stavio računar i pustio utakmicu Crvene zvezde i Splita, koja je odigrana u drugom kolu ABA lige. 

Statistički gledano, tim Janisa Sferopulosa je ubedljivo efikasniji u šutu za tri poena, gde su Teodosić i Dobrić posebno opasni. Njihov šut spolja često je prelomni faktor, dok je na drugoj strani Igokea oslonjena na jaču igru pod košem. Karter i Milosavljević će sasvim sigurno pokušati da pod obručima iznude što više prekršaja kako bi dodatno usporili ritam igre Zvezde, a u tome će im pomoći i srpski reprezentativac Boriša Simanić koji je od početka sezone među efikasnijim u taboru tima iz Laktaša.

Ipak, moraće četa Nenada Stefanovića da bude oprezna sa gubicima lopte, jer klub sa Malog Kalemegdana često kažnjava svaku grešku brzim kontrama i lakim poenima.