12.10.2024.

20:14

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sport

Zvezda konačno pokazala pravo lice u ABA ligi! Plus 23 pred napornu nedelju u eliti!

Crvena zvezda je u četvrtom kolu ostvarila drugu pobedu u ABA ligi pošto je u dvorani "Beogradska arena" deklasirala Igokeu sa 23 poena razlike - 91:68!

Gostujući tim je parirao samo za vreme prve četvrtine, dok ga je služio šut iz daljine. U ovom segmentu se posebno istakao razigrani Boriša Simanić, što je bio lep prizor, s obzirom na to da mu je donedavno karijera bila ugrožena. 

Ipak, crveno-belima nije bilo potrebno mnogo vremena da slome otpor protivnika. U drugoj četvrtini su "ubacili u petu brzinu", te sjajnom igrom u napadu zatrpala njegov koš. 

Ajzea Kenan je mnogo puta svojim neverovatnim pogocima digao publiku na noge, isto kao i Džoel Bolomboj svojim požrtvovanim angažovanjem. Kako je vreme odmicalo, tako je prednost domaćih rasla, pa su na poluvreme otišli sa plus 15, čime su maltene završili posao na ovoj utakmici.

Gde je stao Ajzea Kenan, nastavio je Majk Daum u drugom poluvremenu. Pogađao je Amerikanac iz skoro svih pozicija i delovao je nezaustavljivo za svoje čuvare. S obzirom na to da se Zvezdi u tim momentima sve "otvorilo", brzo je postalo jasno da će ostvariti veoma ubedljivu pobedu.

U prilog ovoj konstataciji ide podatak da su crveno-beli već u trećoj četvrtini stigli do čak 28 poena prednosti! To kao da je bio signal trenerima da pruže šansu rezervnim igračima, kako bi odmorili "udarne igle" pred predstojeće izazove. 

Od tog trenutka je meč poprimio ritam kakav često može da se viđa na rekreativnim košarkaškim terminima po "balonima". Igralo se lagano, bez preteranog naboja, pa se do kraja samo postavljalo pitanje konačnog rezultata, ne i pobednika.

Najbolji pojedinac u redovima Zvezde je bio Majk Daum, koji je postigao 18 poena, uz četiri skoka. Ajzea Kenan je bio dobar sa 14 poena, pritom pogodivši četiri trojke iz pet pokušaja. Jago dos Santos ih je pratio sa 11 poena. Sa druge strane su se istakli Boriša Simanić i Nikola Marić sa po 14 poena.

Crvena zvezda će naredne dve utakmice odigrati u Evroligi, u utorak od 19 časova i 45 minuta u Istanbulu protiv Fenerbahčea, odnosno u petak u Beogradu od 20 časova protiv Barselone.