13.10.2024.

18:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezdin biser oduševio Evropu! Velikani šalju skaute na "Marakanu" zbog Maksimovića!

Sportsku javnost u Srbiji debijem na 174. večitom derbiju oduševio je biser Crvene zvezde - Andrija Makismović. Talentovani vezista dobio je šansu da kao "bonus" komanduje ofanzivom srpskog šampiona, a sjajan nastup u Humskoj ukrasio je dodavanjem pre dosuđenog penala, potom i asistencijom za Silasa.

Bio je to samo uspon Andrije Maksimovića... Zvezdin omladinac našao se u startnoj postavi za drugo kolo Lige šampiona protiv Intera i bio najbolji igrač crveno-belih na "Đuzepe Meaci". Sve to donelo mu je poziv u reprezentaciju Srbije, a sinoć je protiv Švajcarske postao i najmlađi debitant u nacionalnom timu sa samo 17 godina i 129 dana. 

Selektor Dragan Stojković Piksi ukazao mu je šansu u 73. minutu, a iako je na terenu bio samo u finišu meča pokazao je raskošan potencijal. Sve bolja izdanja Andrije Maksimovića naterala su skaute brojnih klubova da se zapute put Beograda i uživo prate igre talentovanog ofanzivca. 

Nema sumnje da je cena Andrije Maksimovića porasla tokom poslednjih mesec dana, a zainteresovanih klubova ima mnogo. Ipak, kako prenosi italijanski novinar - Nikolo Skira, najviše interesovanja pokazao je Juventus. "Stara dama" rešila je da se okrene drugačijoj transfer politici i širom sveta juri talente. Zvezdin biser savršeno se uklapa u taj plan. 

Informer

 

Ipak, pravo je pitanje da li su na "Marakani" raspoloženi da prodaju Andriju Maksimovića nakon manje od šest meseci u prvom timu. Zvezdaška javnost oduševljena je njegovim potencijalom, navijači ga žele u crveno-belom dresu, a jasno je da bi mu cena, ukoliko nastavi sa dobrim igrama, samo rasla u narednom periodu. 

Sve su prilike da bi Andrija Maksimović, kada jednog dana bude odlazio iz Crvene zvezde, mogao da postane i rekordna prodaja srpskog kluba.